Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Istražni zatvor za Đureka i još četvero osumnjičenih!

Kako je jučer priopćila policija Đurek se sumnjiči da je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za više trgovačkih društava i obrta zadužio Zlatar kreditima bez suglasnosti Gradskog vijeća i Vlade RH
12. prosinca 2009. u 18:20 1 komentara 3 prikaza
marijan đurek
Foto: Jurica Galoić / Pixsell

Sutkinja istrage Jadranka Mandušić odredila je jednomjesčni istražni zatvor za petero uhićenih u akciji USKOK-a Carevo ruho, s bivšim gradonačelnikom Zlatara Marijanom Đurekom na čelu, zbog sumnje da su zlouporabama položaja i krivotvorenjem dokumentacije oštetili proračun Zlatara za više od 20 milijuna kuna.

Uz Đureka u istražnom zatvoru ostaju ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Vlado Kavać, generalni direktor Konstruktora Zoran Zeba, te Mato Crnac, vlasnik zagrebačkog građevinskog obrta M&C, i direktorica Milengrada Marica Duktaj. Odvjetnici osumnjičenih najavili su žalbe na odluku o istražnom zatvoru.

Kako je jučer priopćila policija Đurek se sumnjiči da je u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za više trgovačkih društava i obrta zadužio Zlatar kreditima bez suglasnosti Gradskog vijeća i Vlade RH, iako je znao da Zlatar nema prihode kojima bi mogao otplaćivati preuzete kreditne obveze.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
  • Mladen Miletić:

    Istražni zatvor za Đureka i još četvero osumnjičenih! Kada vidi to netko iz \"Bosne kaže\" sramota male ribe sa sela deru Hrvatine kao mutave za male propuste i to tamo zovu zakon i pravda... Pozdrav od Glavatih...