Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladež njemačke stranke zeleni:

'Ispričavamo se svim Hrvatima koje smo povrijedili netočnom tvrdnjom da su sudjelovali u masakru u Srebrenici'

Ukupno 50 tabuta sa posmrtnim ostacima ubijenih u genocidu premješteno u musalu Memorijalnog centra Potočari
Armin Durgut/PIXSELL
19.07.2022.
u 11:21

Hrvatsko veleposlanstvo u Njemačkoj “najoštrije je osudilo” optužbe Mladeži Zelenih da je za masakr u Srebrenici, uz Srbiju, odgovorna i Hrvatska

Ispričavamo se svim Hrvatima koje smo diskreditirali i povrijedili netočnom tvrdnjom da su sudjelovali u masakru u Srebrenici, objavila je danas Mladež njemačke stranke Zeleni, koja je dio trostrane vladajuće koalicije, nakon oštrih reakcija na njihov tvit u kojem, uz Srbiju, i Hrvatsku optužuju za genocid u Srebrenici. Originalna objava, koja je napisana prije tjedan dana, danas je obrisana.

“Danas, prije 27 godina, u Srebrenici je u nekoliko dana ubijeno više od 8000 ljudi. To je bio dio genocida nad Bošnjacima koji su počinili Srbija i Hrvatska“, pisalo je u tvitu organizacije Mladeži Zelenih (Grüne Jugend) objavljenom prošli tjedan u povodu obljetnice masakra u Srebrenici. Više od tjedan dana ispod te objave redale su se kritike, ispravci i objašnjavanje povijesti i činjenice da Hrvati nisu bili počinitelji grozomornog zločina, a sve bez reakcije Mladeži.

Hrvatsko veleposlanstvo u Njemačkoj u ponedjeljak je “najoštrije osudilo” optužbe Mladeži Zelenih da je za masakr u Srebrenici, uz Srbiju, odgovorna i Hrvatska.

"Osvrćući se na tvit Mladeži Zelenih u povodu 27. obljetnice genocida u Srebrenici, u kojem je priopćeno da je Hrvatska odgovorna za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, najoštrije osuđujemo ovakve revizionističke optužbe", objavilo je hrvatsko veleposlanstvo na Twitteru.

No danas, u utorak, Mladež Zelenih uklonila je tvit i objavila ispriku.

"Objavili smo tvit o masakru u Srebrenici u kojem se pogrešno tvrdilo da je Hrvatska umiješana. A to je potpuno pogrešno. Nismo trebali napraviti ovu pogrešku i iskreno se ispričavamo zbog toga! Tvit je obrisan. Posebno se želimo ispričati svim Hrvatima koje smo ovom lažnom izjavom diskreditirali i povrijedili! Žao nam je što je sve ovo zasjenilo obilježavanje srebreničkog masakra", napisali su danas na Twitteru.

 

Ključne riječi

Komentara 41

GI
gii
11:43 19.07.2022.

Jesu li to rekli i Nizozemcima, ili su to zaključili gedajući zastave?

SI
silvano
11:43 19.07.2022.

trebalo im je samo jedan tjedan da utvrde da su "pogriješili".

JO
jobokuli
11:35 19.07.2022.

Zašto ti balijski prijatelji ne zašilje tanjur u zid pa mu se ispričaju da vide učinke te isprike. Tanjur se neće popraviti. Najlakše je blatiti vrijeđati i optuživati bez argumenata i onda sve popraviti "isprikom".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije