Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Ispovijest bivše sisačke županice nakon zatvora i optužbi

naslovnica
Foto: VL
1/2
11.10.2015.
u 00:00

Nakon pet mjeseci Marina Lovrić-Merzel napustila je istražni zatvor Remetinec, pa nakratko zasjela u saborsku klupu, iščekujući podizanje optužnice, što se ni godinu i pol nakon uhićenja još uvijek nije dogodilo

Samouvjereno i čvrsto. Tako danas zrači Marina Lovrić-Merzel, baš kao i prije dvije godine, koliko je prošlo od njezina posljednjeg medijskog istupa. Odonda, prešla je strmoglav put od vrha do dna, od moćne sisačke županice i visoke dužnosnice SDP-a do stanarke Remetinca, a sve zbog sumnje na kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti.

Istraga je tereti da je svoju županiju oštetila za više od 10,5 milijuna kuna, a u međuvremenu je nekoliko puta proširivana. Osim plaćanja savjetnika, na što je potrošila oko šest milijuna kuna, tereti ju se da je zgradu Hitne pomoći preplatila za četiri milijuna kuna, da je trošila javni novac na zabave, privatne troškove plaćala službenom karticom pa i raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak, te tako oštetila županiju za još 200.000 kuna.

U međuvremenu, nakon pet mjeseci napustila je istražni zatvor Remetinec, pa nakratko zasjela u saborsku klupu, iščekujući podizanje optužnice, što se ni godinu i pol nakon uhićenja još uvijek nije dogodilo. Premda je nakon nastupa na javnoj televiziji u jesen 2013. izbjegavala medije, pristala je dati intervju za Večernji list, uz uvjet da temom razgovora ne mogu biti detalji istrage.

Intervju pročitajte u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju.

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

Andrej Plenković: Merkel vodi odvažnu i ljudsku politiku prema izbjeglicama

Analiza: Kako se mijenjala Janica Kostelić

Turska tone u predizborni kaos, Erdogan gubi kontrolu

Diplomacija žrtva izbora: Hrvatska bez zajedničke vanjske politike

Šok u Beogradu zbog pregovaračkog poglavlja i uvjeta za članstvo Srbije u EU

Foto: VLm

Komentara 81

Avatar juricamesko
juricamesko
21:57 10.10.2015.

što nam to može više poručiti a da već nije potrošena političarka napunjena silikonima i botoksom koja niti svoju svadbu nije htjela platiti svojim novcem već poreznih obveznika.hoće li nam pričati o orgijama koje je županijskim novcem plaćala za zabave vrha SDP.bilo bi bolje da ste napravili intervju sa čistačem zagrebačke čistoće kojega je svojedobno napao Stipe Milanović. barem da čujemo i njegovu stranu priče a i narodu bi bilo bliže.

GR
grodar
21:59 10.10.2015.

Ma nisam ja uzela ni lipe

FN
Fr@njo
22:54 10.10.2015.

vrhunac novinarskog neukusa takvoj osobi davati medijsku pozornost..to je vec i vrijedjanje citatelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije