Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi službeni posjet Baranji

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zaplesala baranjsko kolo

Predsjednica u Baranji
Foto: Suzana Lepan Štefančić
1/10
11.05.2016.
u 17:02

Niz bi problema, uvjerena je predsjednica, država mogla riješiti kroz decentralizaciju, kako funkcionalnu, tako i fiskalnu, a za koju se ona, poručila je, snažno zalaže.

Baranjsko kolo zaplesala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Batini, za svoga prvog službenog posjeta tom kraju. Folkloraši su joj zapjevali i bećara "Predsjednice, morat ću Vas slikat pa Vas neću zaboravit nikad". No, nakon pjesme, plesa i mnoštva "selfija" građana s predsjednicom, uslijedile su teže teme na sastanku s načelnicima i gradonačelnikom jedinog baranjskog grada, Belog Manastira. Najveći je problem, složili su se svi, iseljavanje.

-Iz osnovne škole u Belom Manastiru, koja broji oko 800 učenika, ispisano je stotinjak đaka u posljednje tri godine. Čak i u Općini Bilje, koja bilježi porast stanovništva, opada broj djece u školama i vrtićima. To dokazuje da odlaze posebno mladi – istaknula je predsjednica Grabar Kitarović.

Niz bi problema, uvjerena je, država mogla riješiti kroz decentralizaciju, kako funkcionalnu, tako i fiskalnu, a za koju se ona, poručila je, snažno zalaže.

-Duboke posljedice na Baranju ostavila je i promjena Zakona o područjima od posebne državne skrbi, a koje se, bojim se, ne mogu nadoknaditi EU fondovima – navela je.

>> Demografska pustoš u Slavoniji: Investicijama i porezima vratiti stanovništvo

Komentara 17

DO
dosaosam
19:44 11.05.2016.

Baranja Slavonija propadaju ali predsjednica Kokoolinda pleše i zabavlja narod.Važno je da je bal pa makar i propasti.Ostat će samo domoroci koje će Kokolinda pokazivati stranim poslanstvima. Aj haj uživaj.

MA
Malenkost
20:58 11.05.2016.

Odpliv mladih iz HR je strasan. Ovdje u Minhenu i okolici cesto susrecem te jadnike. Price su iste. Vec godinama zivjese kod roditelja. Osnivanje obitelji -nemoguce. Nika nisam sanjao da ce u HR zavladati takva depresija, beznade. Svi su razocaranii od -svih- politicara. Svi zbore da su politicari Mafija, Lopovi,Uhljebi, ... . Ne vjeruju vise u HR. HR je u Agoniji.

DO
dosaosam
20:01 11.05.2016.

Odlazi mladost iz zemlje "meda i mlijeka" nemoguće.Predsjednica se drži svojih predizbornih obećanja ali narod to ne kuži pa bježe oni koji za to imaju mogućnosti i hrabrosti.Glavno da se kolo igra i tambure zveče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije