Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Školstvo

I jedan razred srednje škole u Ludbregu za učenike velika korist

ludbreg
Marko Jurinec/PIXSELL
06.06.2010.
u 13:45

Od 976 ludbreška srednjoškolca 162 ih pohađa gimnaziju, pa je uvođenje gimnazijskog odjela iz Varaždina dobra vijest i za školstvo, ali i za cijeli grad

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa nedavno je izdalo rješenje kojim se Prvoj gimnaziji Varaždin odobrava izvođenje programa opće gimnazije u dislociranom odjelu u Osnovnoj školi Ludbreg. Analize Upravnog odjela za prosvjetu Varaždinske županije pokazale su da za otvaranje odjela postoje opravdani razlozi jer od 976 srednjoškolaca s ludbreškog područja, njih 162 pohađa gimnaziju.

- Smatramo da Ludbregu treba srednja škola, to je stav svih političkih čimbenika grada. U interesu je grada, roditelja i djece otvaranje srednjoškolske ustanove u Ludbregu. Mi ćemo ovih dana obići sve osnovne škole ludbreške regije i razgovarati s učenicima 8. razreda, vjerojatno ćemo obići i škole prema Varaždinskim Toplicama i još neke u bližoj okolici. Bio bih zadovoljan da se upiše barem 25 učenika za jedno odjeljenje. To bi bila jezgra buduće srednje škole u Ludbregu i idućih godina mogli bismo imati više gimnazijskih odjeljenja, a s vremenom formirati i odjeljenja strukovnih škola prema potrebama ludbreškog gospodarstva i obrtništva – kaže gradonačelnik Marijan Krobot. Smatra i kako je školovanje u Ludbregu jeftinije nego u Varaždinu, što roditeljima znači uštedu, a budući da učenici neće putovati u školu, imat će više slobodnog vremena i vremena za učenje.

- Otvaranje bar jednog razreda srednje škole u Ludbregu je prava stvar. Roditelji će imati manje troškove jer im djeca neće morati putovati. Iako srednjoškolci imaju besplatan prijevoz, što je najbolji potez županijske vlasti, roditeljima je ipak jeftinije slati djecu u školu u Ludbreg nego u Varaždin - misli Branko Kežman iz Slanja. Nastava srednjoškolaca bit će u OŠ Ludbreg, čiji prostori zadovoljavaju potrebe, a profesori iz Prve gimnazije.

- Srednja škola u Ludbregu odlična je ideja, no pitanje je hoće li zaživjeti, jer naša djeca masovno bježe u Varaždin. Nekad smo imali srednju školu, bila je kratkoga vijeka. Za obitelji slabijeg imovinskog stanja, to je izvanredno - smatra Snježana Stančin iz Ludbrega.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije