Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HSS objavio presudu, Petir: Nisam izgubila spor, to je nepravomoćna odluka

Na službenom Facebook profilu objavili su presudu Upravnog suda u Zagrebu te upozorili da će protiv Petir pokrenuti određene pravne korake ako ne prestane, kako navode, obmanjivati javnosti tvrdnjama da je nepravedno izbačena iz HSS-a
11. siječnja 2020. u 16:36 16 komentara 6140 prikaza
Marijana Petir glasovanje za Europski parlament obavila u Mustafinoj Kladi
Foto: Nikola Ćutuk/ PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Marijana Petir, bivša hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu te bivša članica HSS-a, izgubila je spor protiv HSS-a i predsjednika te stranke Kreše Beljaka, izvijestili iz te stranke. No, Marijana Petir tvrdi da nije izgubila spor već da je sud donio nepravomoćnu odluku na koju je ona u zakonom određenom roku podnijela redovni pravni lijek

Krešo Beljak NADMUDRIVANJE Beljak: Tamo gdje HSS ima bolje rezultate, danas živi više ljudi

Na službenom Facebook profilu objavili su presudu Upravnog suda u Zagrebu te upozorili da će protiv Petir pokrenuti određene pravne korake ako ne prestane, kako navode, obmanjivati javnosti tvrdnjama da je nepravedno izbačena iz HSS-a.

- Budući da gospođa Marijana Petir i dalje zagađuje javni prostor lažima te blati HSS i stranačko vodstvo, dužni smo reagirati. Naime, gospođa Petir je tužila HSS i predsjednika Krešu Beljaka zbog, kako ona tvrdi, nepravednog izbacivanja iz stranke te je TAJ SPOR IZGUBILA i mora platiti više od 6 tisuća kuna sudskih troškova u korist HSS-a i predsjednika Beljaka. UNATOČ TOME, I DALJE OBMANJUJE JAVNOST GOVOREĆI O NEPRAVEDNOM IZBACIVANJU IZ STRANKE.
Ako spomenuta gospođa nastavi s nanošenjem štete HSS-u i stranačkom vodstvu, bit ćemo primorani tražiti pravnu zaštitu u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. Presuda Upravnog suda u Zagrebu nalazi se u privitku - stoji u objavi.

No, Marijana Petir demantira njihovu objavu.

– Obzirom na konstantno iznošenje neistina od strane Kreše Beljaka i njegovog proizvoljnog tumačenja prava, potrebno je istaknuti da nisam izgubila spor na Upravnom sudu kojem sam podnijela tužbu zbog izbacivanja iz HSS-a,  već je sud donio nepravomoćnu odluku na koju sam u zakonom određenom roku podnijela redovni pravni lijek. Isto tako, napominjem kako ću i ubuduće koristiti sve redovne i izvanredne pravne lijekove u zaštiti svojih prava koja su narušena djelovanjem Kreše Beljaka i/ili stranke kojoj je trenutno isti na čelu, uključujući svakako i traženje ustavnopravne zaštite kao i zaštite pred Europskim sudom za ljudska prava –

Izlazne ankete
PRVE PROCJENE
Izlazne ankete: Tomašević premoćno vodi, mrtva utrka za drugo mjesto u Zagrebu
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
  • ronyday:

    Pajser majstor ne podnosi domoljube i ljude sa stavom u svojim redovima. Drug pajser se drži samo načela velikog Stjepana Radića. koji je želio upravo takvu minijaturnu strančicu koja će biti prirepak komunjarama koji suod '45. čistili hrvatski narod od Hrvata.

  • Crni_moj:

    Referendum za ukidanje predizbornih koalicija jer paraziti koji ne prelaze izborni prag previše koštaju. Snaći će se oni budu otišli u realni sektor.

  • Sveti@Stepinac:

    Ljevičari se polako pretvaraju u fašisti 21 stoljeća.