Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prebolio virus

Hrvatski nulti pacijent o iskustvu s koronom: 'Sa psihičke strane je bilo dosta teško...'

Zagreb: Drive in testiranje na COVID-19 pojeftinilo na 501 kunu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
17.08.2020.
u 20:37

Vibor kaže da mu je najteže bilo iščekivanje prvih tjedan dana

Iskustva s koronavirusom razlikuju se od osobe do osobe, a o svojim je simptomima i bolesti progovorio Vibor Vidić, hrvatski nulti pacijent koji se u veljači vratio zaražen s utakmice u Italiji. 

"Pa sa psihičke strane je bilo dosta teško, prvih tjedan dana nisam znao koga ću ugroziti, nisam znao koga ću zaraziti. Fizički je bilo kao gripa, temperatura, njuh i okus nisam imao tjedan dana, opća slabost, malaksalost, respiratornih problema nisam imao“, rekao je za Novu TV i dodao: "Ja sam bio tri tjedna u bolnici, pa onda doma dva tjedna. Poslije toga nakon što mi je istekla samoizolacija, onda sam se počeo viđati s najužim krugom prijatelja koji me se nisu bojali, ali sam svejedno tad nosio masku, a onda je proglašen cjelokupni lockdown pa se nisam ni sa kim viđao pa me se nije imao tko bojati“.

Nulti pacijent Vibor kaže da mu je najteže bilo iščekivanje prvih tjedan dana. "Tko će se sve zaraziti zbog mene, hoće li netko zaraziti bolesne ukućane, djecu“, kaže Vibor koji je zarazio samo brata. "Mislim, zarazio sam svoju djevojku, ali ona je bila sa mnom tako da, tko zna možda je ona mene“, kaže.

Otkrio je i zašto nije htio ranije javno iznositi svoje iskustvo.

VIDEO Velike gužve na drive-in testiranju za koronavirus

"Pa nisam se htio eksponirati ni doživljavati osude od nekih ljudi koji nisu upoznati sa situacijom. Pa evo sad nam je to postao svakodnevni život, a i nisam htio slušati osude da sam išao u najgore vrijeme u Italiju, kad je već bilo tisuće i tisuće zaraženih, što uopće nije istina. A i nisam se jednostavno, imao potrebu eksponirati“, rekao je Vidić.

Prvi oboljeli sportaš bio je boksač Toni Filipi. On se u ožujku zarazio u Londonu, a sada je rekao: "Najteže mi je palo što sam morao biti u stanu, navikao sam na velike aktivnosti, ne na stan. A virus sam nije predstavljao problem, simptomi nisu bili jaki, 37,7 maksimalna temperatura i glavobolja tri dana konstantna, ali blaga“, opisuje Toni Filipi.

Dragan Čović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, opisao je svoje iskustvo.

"Iskustvo je onako kako ga predstavljaju ugledni epidemiolozi u RH i BIH. Mislim da mora postojati izuzetna odgovornost kod svih nas, a ono što ja mogu kazati je distanca i higijena, sve drugo je u Božjim rukama i želim da nitko od vas ne bude pozitivan. Pa ni u onoj najblažoj formi kako je bila moja kompletna obitelj jer to su iskušenja koja traju dva ili tri tjedna“, rekao je Čović.

U ta dva tjedna iskušenja trenutno se nalaze skijaši Istok Rodeš i Filip Zubčić.

"Nna dvorištu odrađujem neke lakše ili srednje teške treninge, koliko mi uvjeti dopuštaju, koliko mogu, u mojem slučaju stvarno nije bilo nekakvih teških simptoma. Dapače, jedva da sam nešto primijetio, osjećao sam se cijelo vrijeme dobro kao da bi mogao sve, tako da u mojem slučaju stvarno nije strašno“, kaže Istok Rodeš.

"Prije jedno 7 dana su počeli prvi blaži simptomi. Temperaturica oko 37,5, 38. Dosta me glava boljela, onda je prestalo. Sad je ok, ali nisam još skroz dobro. Ne osjetim hranu i nemam nikakav miris, još imam temperaturicu, ali nadam se da sam za par dana kao nov, držite se ljudi, pamet u glavu i nosite maske“, rekao je Filip Zubčić.

Ključne riječi

Komentara 4

SL
Slavik
21:10 17.08.2020.

Pa ovakve lazi ne puse ne djeca iz osnovne skole, covic nije smislio nikakve simptome a kao prebolio je virus, toliko o inteligeciji, jos jedan dokaz propagande

BA
Barbasmora
21:19 17.08.2020.

A kako zavrsila utakmica?!

DH
dalibor.hren
23:10 17.08.2020.

Mymoon je svjesno išao u zemlju koja je imala najviše zaraženih u EU. Svima je dokazao da on to može....sad mu treba dokazati da, bez obzira na lovu i iznad popa ima pop! Zatvor!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije