Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODA IZBIJALA IZ KANALIZACIJE

Hrvatske vode smijenile voditelja koji je bio zadužen za poplavljenu ustavu u Trnju

07.08.2020.
u 22:53

Sugovornik iz Hrvatskih voda kaže da je bilo nekoordinacije, ali uvjerava da ih je gradska tvrtka Vodoopskrba i odvodnja trebala obavijestiti da njihov sustav više ne može primiti vodu.

Hrvatske vode maknule su čovjeka tijekom čijeg dežurstva je voda probila u Trnje, ali i dalje smatraju da ih je Vodoopskrba trebala obavijestiti da otvore branu. 

'Očito je nedostajalo komunikacije i unutar tima i prema javnosti, ali i koordinacije s Vodoopskrbom. Trebali smo se bolje povezati jer ljude na kraju ne zanima tko je odgovoran, nego da se problem riješi.'

Obrazložio je za 24sata neslužbeno sugovornik iz Hrvatskih voda zašto je smijenjen Zvonko Marenić, voditelj vodnogospodarskog odjela za gornju Savu u Hrvatskim vodama. 

Marenić je bio zadužen i za Zagreb i za kvart Trnje, u kojemu su prije dva tjedna poplavile kuće. Voda je izbijala iz kanalizacije i odvoda, ušla u kuće, a stanovnici su sami morali otvoriti ustavu Hrvatskih voda kako bi sve oteklo u Savu. U ustavu su u noći provalili Tihomir Blagus i Domagoj Vorberger te se izložili opasnosti spašavajući kvart. 

Sugovornik iz Hrvatskih voda kaže da je bilo nekoordinacije, ali uvjerava da ih je gradska tvrtka Vodoopskrba i odvodnja trebala obavijestiti da njihov sustav više ne može primiti vodu.

- Moramo spriječiti da se to ponovi i imati bolje protokole. To je najvažnije. Mi pokrivamo golemo područje, a tako je bilo i te noći. Vodoopskrba treba obavijestiti da im sustav puca - govori.

I Tihomir i Domagoj su prijavljeni, a neovlaštena provala je kazneno djelo. Hrvatske vode i dalje tvrde da u ovom trenutku ne mogu povući prijavu, ali sugovornik uvjerava da ih neće teretiti i učinit će sve da oni ne budu kažnjeni.

Ključne riječi

Komentara 2

AF
AfganistanskiHrvat
18:24 12.08.2020.

Smjenom su priznali krivicu. Sada kolektivna tužba za povrat odštete.

DU
Deleted user
12:50 08.08.2020.

A imali su koga i smijeniti. Najnižeg u hijerarhiji koji radi kako mu se kaže. Pitam se da li ima 8 ili 11 razreda škole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije