Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daniel Mondekar:

'Hrvatska zna što joj je činiti i želi spremna ući u Europsku uniju'

daniel mondekar
Antonio Bronić/PIXSELL
14.11.2012.
u 12:28

Ne želimo ući u članstvo Europske unije da bismo joj postali teretom, poručio je Mondekar

Hrvatska zna što joj je činiti i želi sprema ući u Europsku uniju, poručio je danas predsjednik Odbora za europske integracije Daniel Mondekar tijekom sastanka s izaslanstvom njemačkog saveznog parlamenta na čelu s Ulrichom Petzoldom u Saboru.

– Znamo što nam je činiti i spremni smo izvršiti svoje obveze. Ne želimo ući u članstvo Europske unije da bismo joj postali teretom. Upravo zbog toga Hrvatska poduzima stroge mjere štednje s ciljem smanjenja svoje zaduženosti, što će se odraziti i na novi državni proračun – rekao je Mondekar, na što je Petzold odgovorio kako njemačke političke stranke u Bundestagu načelno podržavaju ulazak Hrvatske u Europsku uniju te da Njemačka svojom obvezom smatra pomoći malim zemljama na putu prema i unutar članstva Europske unije, osobito zemljama bivšeg Istočnog bloka kojima nije lako izgraditi tržišno gospodarstvo.

Na sastanku se razgovaralo i o programu Međunarodne parlamentarne stipendije (IPS) u sklopu kojega njemački Bundestag dodjeljuje stipendije za praktičnu izobrazbu u njemačkom parlamentu te predavanja i seminare na berlinskim sveučilištima. Posredstvom njemačkog veleposlanstva u Zagrebu na najnovijem natječaju za dodjelu stipendija odabrane su tri stipendistice kojima će u cijelosti biti pokriven petomjesečni boravak u Berlinu.

– Suradnju s Hrvatskom smatramo vrlo važnom i ovim programom želimo graditi mostove te dodatno razvijati odnose između Njemačke i Hrvatske – rekao je Petzold.

Komentara 4

CA
campa
13:39 14.11.2012.

Možda griješim?Ali po izjavama Evropskih političara jasno se iščitava cilj da se Hrvatska baci na koljena te obiteljsko zlato(ako ga još ima-možda nešto srebra i dur aluminija) prisvoji .Očito je cilj stvaranje kolonije .Pokazatelj stvarnmog cilja je i naša vlada koja se predstavlja kao socijaldemokratska provodi ekonomsku politiku krajnje desno lineraslno i očito po nečijem diktatu iz Evrope.

KM
KMG
13:48 14.11.2012.

Ajme loše mi je svaki put kad pročitam hvalospjeve naših političara o EU..kakvo smanjenje duga??odakle??jel moguće da ljudi vjeruju da svaki euro koji su nam dali kada dođe na naplatu da ni prodaja cjelokupnog teritorija RH neće biti dovoljna..neznam gdjee se guramo i što će nam sve to! niti smo mi Europa niti ćemo ikada biti..prije 20 godina smo ratovali za samostalnost a 20 godina kasnije se nudimo europi da nas kolonizira! Za ubit se gdje živimo i kakvi nam vode državu..

OB
-obrisani-
15:28 14.11.2012.

Postovani! 14.11.2012. u 13:39h campa je napisao/la: * Greska nasih politicara je sto ne ispunjavaju uvjete koji su im postavljeni za ulazak u EU. Nego nasi misle da neispunjavanje uvjeta mogu mimoici prodajom " i izdajom " nacionalnih interesa. Problem Problem je u nasim politicarima a ne u uvjetima ulaska HR u EU. Luijep pozdtav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije