Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka glavnog ravnatelja

Rahela Štefanović i Ivana Božanić imenovane novim glavnim urednicama na HRT-u

HRT zgrada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
16.03.2022.
u 16:35

Rahelu Štefanović podržalo 80% zaposlenika, a Ivanu Božanić 51%

Izbor dviju novih čelnica HRT-ovih programa, koje će činiti najužu ekipu ravnateljice prisavskog programa Marije  Nemčić, primaknuo se kraju. Kako su nedavno bila raspisana dva natječaja - za glavnog urednika ili urednicu sva četiri HTV-ova programa te za glavnog urednika ili urednicu HRT-ova portala i nelinearnih medijskih usluga - to je od 9. do 14. ožujka trajalo izjašnjavanje kreativnog dijela HRT-ovih zaposlenika o predloženim kandidatkinjama za te funkcije.

Kao što smo već prije nekoliko dana pisali za novu glavnu urednicu sva četiri HTV-ova programa, kao i onog međunarodnog, predložena je Rahela Štefanović, dosadašnja voditeljica projekta "Škola na Trećem", dok je za mjesto nove glavne urednice HRT-ova portala predložena Ivana Božanić koji bi time na Prisavlje stigla iz Konzuma.

A danas smo doznali da se izjašnjavanju o izboru i imenovanju Rahele Štefanović, od 1356 zaposlenika s pravom glasa, odazvalo  tek njih 178 (ili 13,13%). Od onih koji su pristupili izjašnjavanju njih 142 (ili 79,78%) podržalo je prijedlog da Rahela Štefanović postane nova glavna urednica svih HTV-ovih televizijskih programa, dok je 36 zaposlenika (ili 20,22%) izabralo drugu opciju koja je glasila "nitko od navedenih".

Što se tiče izjašnjavanja o novoj glavnoj urednici HRT-ova portala i nelinearnih medijskih usluga Ivani Božanić, izjašnjavanju je od također 1356 zaposlenika s pravom glasa pristupilo njih 142 (ili 10,47%), od čega je njih 72 (ili 50,70%) suglasno s njenim izborom, ali je 70 zaposlenika (ili 49,30%) ipak radije izabralo opciju "nitko od navedenih". Inače, provedeno izjašnjavanje je neobvezujuće, odnosno savjetodavno.

A kako nam je danas oko 16 sati javljeno s Prisavlja - glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb danas je, na prijedlog ravnateljice HRT-ova programa Marije Nemčić, i službeno imenovao Rahelu Štefanović novom glavnom urednicom svih HTV-ovih programa, čime je ona na tom mjestu zamijenila Brunu Kovačevića, te je istodobno Ivanu Božanić imenovao glavnom urednicom HRT-ova portala i multimedije pa ona time na toj poziciji naslijeđuje Andreu Arežinu Grgičević. Rahela Štefanović na funkciju stupa već u ponedjeljak 21. ožujka, a Ivana Božanić svoju novu funkciju preuzima tek 19. travnja

VIDEO Zagreb i danas preletjela dva zrakoplova, ovaj put američki F-16

Komentara 17

RO
ronyday
16:08 16.03.2022.

HRT treba likvidirati jer to smeće je ostatak trulog komunizma sa kadrom koji su nametnuli udubaši galić i radman i nikakvi izbori ravnatelja ne mogu od tog smeća napraviti da bude javno i hrvatsko. Dovoljno je pogledati centralni dnevnik HTV-a sa kadrom i friziranjem informacijama može se zaključiti da se radi o yutelu

DU
Deleted user
17:08 16.03.2022.

Podnaslov: "Rahelu Štefanović,podržalo 80% zaposlenika...." I onda počneš čitati članak u kojem stoji: " od 1356 zaposlenika s pravom glasa, odazvalo tek njih 178 .... njih 142 glasalo za Rahelu...." To znači kako je Dotičnicu podržalo (samo) 11 %.

ST
stefekov
17:00 16.03.2022.

uskoro ce predplata biti 100 kn... politicku igracku treba financirati..taj i takovi hrt je jedna od najbesmislenijh ustanova u rh...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije