Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marija Selak Raspudić:

'Hodam ulicom i opravdavam se kao da sam se odlučila baviti prostitucijom'

Marija Selak Raspudic
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
01.06.2020.
u 23:02

Mi smo odlučili ući u trenucima kad oboje 'stojimo dobro', nemamo nikakvu agendu iza sebe niti možemo iz toga neku materijalnu korist izvući, kaže supruga Nine Raspudića

Nezavisna kandidatkinja na izbornoj listi Mosta Marija Selak Raspudić gostovala je večeras u RTL-u Direktu gdje je komentirala zašto je odlučila ući u politiku.

– Hodam ulicom i opravdavam se kao da sam se odlučila baviti prostitucijom. To je pokazatelj prave mjere do koje su degradirane naše temeljne institucije. Ne postoji nitko tko smatra da se treba uključiti u politiku, osim onih koji se uključe kada im je to redovito zadnji izlaz, kad su im sve lađe potonule na nekim drugim područjima. Mi smo odlučili ući u trenucima kad oboje 'stojimo dobro', nemamo nikakvu agendu iza sebe niti možemo iz toga neku materijalnu korist. Ne zato jer smo mi neki heroji, nego zato što se time treba poslati jedna važna poruka društvu i možda time možemo aktivirati neke druge vrijedne pojedince da oni daju svoj doprinos. A to je da politika treba biti izbor u trenutku kada je čovjek najaktivniji, a ne nekakvo sredstvo bijega i da se zaista svi trebamo vratiti politici i politizirati stvari da bismo mogli popraviti stvari u ovoj državi.

A zašto sad, zato što već dugo sustavno oboje pratimo političke procese u našoj državi i ova sadašnja Vlada, od činjenice da je ona na jedan kriminalan način uopće ostala na vlasti, političkom trgovinom, da je rasprodala maternicu društva, a to je sustav obrazovanja, jednoj marginalnoj stranci, koje se isto tako brzo odrekla za vrijeme ovih izbora pa do raspisivanja izbora u vrijeme pandemije, a onda i onemogućavanje općenito referenduma i elektroničkog i dopisnog glasovanja i uopće nerada na jednom izbornom zakonu, to su sve razlozi koji čovjeka natjeraju da se uključi u procese, da pokuša vratiti neku demokraciju u društvo – rekla je Selak Raspudić, pišu vijesti.hr.

Komentirala je i spornu fotografiju u visokom stupnju trudnoće.

– Fotografija mi smeta smeta kao i svakoj civiliziranoj osobi jer je slikana bez mog dopuštenja, a još više me smeta što se pojavljuje u kontekstu nečega što je relativno ozbiljna stvar, a to je moja politička aktivacija. Najviše me smeta što to nikome tko se bavi ženskim pravima ne smeta, za razliku od nekih drugih stvari – rekla je.

 

Ključne riječi

Komentara 56

IS
Istinoljubivi
23:53 01.06.2020.

Istina je što je rekla na kraju: da je ona ljevičarka, sve ženske i ine udruge za ženska prava ili bilo kakva prava divljale bi možda kao ovih dana u Americi. Da su tako forografirali Veljaču, Sarnavku, Mrak Taritaš, Peović ili Rudan, koja je još negativno komentirala... Pa to se ne bi moglo živjeti od njih. Jer one su žene. Kad se fotografira Selak-Raspudić, nikom ništa, za njih ona nije žena. Nije ljevičarka i nije vrijedna borbe za one koje se bore za ženska prava.

DU
Deleted user
23:44 01.06.2020.

Razlika postoji: prostitucija pošteno naplati za posao koji je odrađen, političari za nerad uzmu novac i često puno veći od ugovorene plaće. Eto, to je politika.

ŹI
ŹIVAC
23:27 01.06.2020.

Naše društvo se urušilo na moralnom planu zbog čega svaki pokušaj da se nešto učini, promjeni je sumnjiv da sumnjivije ne može biti. Odmah sumnjivci, znamo mi vas, svi ste isti...pa ova opcija je bolja, pa ova nije za niš...Sve se radi da se ovom narodu ogadi i politika i društvo i država i u krajnjoj liniji život! Zato moja podrška svima koji pokušavaju, čine i nedaju se smesti! Za njih jedno veliko bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije