Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.09.2022. u 14:34

Nije isključeno, naravno, ni to da trgovci povlačenjem ulja ili šećera samo “prijete” i tako se bore za sebe, u nadi da će prazne police ipak dovesti do ukidanja odluke o ograničavanju cijena. No ima li Vlada RH spreman odgovor i u slučaju da trgovci zaista dođu na rub propasti pa, u najcrnjem scenariju, počnu i otpuštati radnike?

Komentara 7

DU
Deleted user
14:48 13.09.2022.

Problem je u tome što je Vlada puna ideja na tuđi račun, dakle ograničavanje cijena - onako na prvu loptu - čini se kao uspješna mjera u zauzdavanju divljanja cijena hrane, ali... Trgovina je takva djelatnost gdje se "pricvrlji" marža na cijenu dobavljača, ako dobavljačke cijene su iznad cijene koju nametnula Vlada - što trgovina tu može učiniti, kad je ona krajnji da ne velim što... Trebali su uvesti te mjere u dogovoru s domaćim proizvođačima, da oni lifraju artikle po cijenama na koje trgovac može staviti neku min. maržu (par %) i da onda krajnja cijena, kad se ukalkulira PDV, bude točno ta koju Vlada nameće. Ovako je to kaos i trgovci su donekle u pravu, zašto bi oni prodavali pod muß artikle na kojima gube kune!?

Avatar Asterix
Asterix
15:26 13.09.2022.

NNNI

AN
anahty
15:18 13.09.2022.

Naravno da ima. Ide zima, opet proglasis pandemiju i zabranis kretanje. I rijesis problem s nestasicama. Pa tesko da ima nesposobnijih politicara od nasih. Izgubili smo vise od 10% stanovnistva i nikome nista. Po starome sve...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije