Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osudili napad

HND: Pronađite napadača na Antu Tomića

ante tomić
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
24.02.2014.
u 13:59

HND traži od istražnih organa da pronađu napadača te da on sudski odgovara zbog 'ovog mučkog, sramotnog napada na novinara'

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje napad na Antu Tomića, kolumnista Jutarnjeg lista. Dok je u nedjelju sjedio s prijateljem na splitskoj Pjaci nepoznati muškarac ga je zalio fekalijama, navodno rekavši “Evo ti sad, pa ponovno piši o meni”.

HND traži od istražnih organa da pronađu napadača te da on sudski odgovara zbog 'ovog mučkog, sramotnog napada na novinara'.

 - U demokratskoj zemlji novinari moraju biti maksimalno zaštićeni, prije svega, od bilo kakvih fizičkih nasrtaja zbog njihovih novinarskih priloga ili nekih drugih osobnih animoziteta koji su u vezi s novinarskim poslom. Svaki napad na novinara ima posebnu težinu i o njoj organi progona ali i cijelo društvo moraju posebno voditi računa, poručuju iz HND-a.

>> Antu Tomića nepoznati napadač zalio kantom punom izmeta

Komentara 55

DU
Deleted user
12:12 24.02.2014.

I ja sam za to da nadju napadaca!!! Da bi mogao dobiti nagradu za hrabrost!!!

DU
Deleted user
12:17 24.02.2014.

Druže Tomiću, čovjek ti je samo vratio ono nešto tvoje, ono što ti svakodnevno ostavljaš po hrvatskom medijskom prostoru!

KO
kompa
12:57 24.02.2014.

potpuno se slazem ,napadaca locirati ,identificirati,uhititi i nagraditi za životno djelo,oprostiti mu ovaj čin tako da isti postupak ponovi s jergovićem ,spreman sam donirati materijal pa na kraju i kantu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije