Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDZ poništio spornu izjavu o povjerljivosti, agencija koja ju je pisala posipa se pepelom

U priopćenju tvrtke Apicura Business Intelligence tvrdi se da HDZ nije sudjelovao u izradi te izjave te da je tvrtka već pristupila izradi novog prijedloga izjave.
11. veljače 2019. u 22:54 33 komentara 4463 prikaza
Zagreb: Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

U HDZ-u u ponedjeljak nisu odgovorili zašto su i kome točno (gradskim ili županijskim organizacijama jer članovi Predsjedništva spornu izjavu na potpis nisu dobili) iz središnjice slali izjavu o povjerljivosti (GDPR) u koju su ubačene odredbe da HDZ-ovci čak ni pred sudskim tijelima ne smiju otkrivati stranačke informacije prije nego što za to dobiju dozvolu stranke.

Plenković IZBORI Plenković: HDZ će u ožujku objaviti liste kandidata za Europski parlament

Umjesto toga, iz HDZ-a su poslali priopćenje tvrtke Apicura Business Intelligence koja preuzima odgovornost za sadržaj izjave premda je izjava, ako je poslana članovima HDZ-a kako piše Jutarnji list, morala proći kroz ruke vodstva, makar glavnog tajništva stranke. U HDZ-u su u ponedjeljak navečer poručili da je sporna izjava objavljena u medijima ništetna, ali nisu objasnili kada su je točno proglasili ništetnom, da li večeras kada je objavljen tekst ili ranije. U priopćenju tvrtke Apicura Business Intelligence tvrdi se da HDZ nije sudjelovao u izradi te izjave te da je tvrtka već pristupila izradi novog prijedloga izjave. 

Video - Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Priopćenje u cijelosti donosimo u nastavku: 

'Izjava o povjerljivosti naša je odgovornost, a za HDZ radimo novu'

"Izjava o povjerljivosti dio je aktivnosti koje se poduzimaju u pogledu usklađivanja s europskim okvirom zaštite podataka i odnosi se na podizanje svijesti o važnosti zaštite osobnih podataka od potencijalne zloupotrebe. Prijedlog Izjave o povjerljivosti sastavljen je u najboljoj vjeri i s najboljom namjerom sa svrhom osiguravanja postupanja vašeg članstva s osobnim podacima ne dovodeći u pitanje obveze koje biste vi ili vaši članovi mogli imati sukladno odredbama važećih zakona i odlukama nadležnih tijela. Potpuno je jasno da se voljom stranaka ne može ograničiti ili onemogućiti rad sudova i drugih organa, kao i to da je potrebna najviša razina zaštite osobnih podataka sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka i pravilima standarda informacijske sigurnosti.

Plenković Tviteraš Premijer Plenković razjasnio misterij svoje poruke objavivši fotografiju svoje kćeri

Prvenstveno napominjemo da je isključiva odgovornost za izradu prijedloga Izjave o povjerljivosti na tvrtki Apicura i da HDZ nije sudjelovao u izradi odredbi prijedloga same Izjave te da je Apicura već pristupila revidiranju postojećeg prijedloga Izjave o povjerljivosti kako bi ista na razumljiv način potvrdila ovdje izneseno. Revidiran prijedlog Izjave o povjerljivosti Apicura će u najkraćem roku dostaviti HDZ-u na razmatranje", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Natalija Parlov Una, direktorica tvrtke Apicura Business Intelligence Zagreb.

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar putnik83
  putnik83:

  Lopovska (oktrojirana) kasta zlatne mladezi komunizma jase dalje. Ovaj HDZ-e ima s domoljubljem onoliko veze koliko i Al-Kaida s Svjetskim trgovackim centrom.

 • Avatar komentatorx
  komentatorx:

  Kra De Ze je grupa teških mafijaša koji ne vjeruju jedan drugome pa moraju potpisivati ugovor o vjernosti i tajni. Mafija - država = hdz

 • sasa.novak.58:

  Totalno vjerujem HDZ-u da HDZ nema nikakve veze s HDZ-ovim dokumentom koji je HDZ poslao članovima HDZ-a.