Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predizborni program

HDZ-ov Radić: Naknadu za treće dijete u Osijeku povećat ćemo s 2000 na 35.000 kuna

Osijek: Predstavljan program kandidata za osječkog gradonačelnika Ivana Radića
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
04.05.2021.
u 13:54

Iznio je i, kako kaže, ambiciozan plan za promjenu vizure prostora

Postane li gradonačelnik Osijeka, HDZ-ov Ivan Radić povećat će potpore za novorođenčad s 2000 na 3000 kuna za prvo dijete u obitelji, za drugo će ta naknada iznositi 4000 kuna, a za treće i svako sljedeće skočit će s 2000 na čak 35.000 kuna.

- Za mlade koji nisu kreditno sposobni izgradit ćemo stanove za dugoročni najam s mogućnošću otkupa, u koji će se uračunati uplaćena najamnina – navodi Ivan Radić u svom predizbornom programu, predstavljenom u utorak.

U partnerstvu s Osječko-baranjskom županijom, planirano je i proširenje Doma za starije i nemoćne osobe za 150 mjesta, jer se na smještaj trenutno čeka i više od 10 godina.

Iznio je i, kako kaže, ambiciozan plan za promjenu vizure prostora. Sportsko pristanište Donji grad, duljine oko 700 metara, bit će, tako, smješteno između vojarne Vrbik i Trga Nikole Tesle. Slavonski botanički park, nadalje, služit će za odmor, ali i edukaciju učenika i studenata iz područja biologije, zaštite i očuvanja prirode, a zasadit će se u njemu 692 stabla autohtonih vrsta koje rastu u Slavoniji. Okolni prostor bit će "dnevni boravak u prirodi", s desetak fiksnih roštilja.

Što se gospodarstva tiče, Gospodarski centar Osijek, vrijedan oko 500 milijuna kuna, kapitalna je investicija koja će se, podsjeća, graditi uglavnom europskim novcem, a donosi 500 radnih mjesta. Inicijator i nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, a zemljište na kojem će se graditi je u vlasništvu Grada Osijeka.

Navedeni su i županijski projekti na području grada, kao što su Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, čija je izgradnja u tijeku, ili "brownfield" investicija na području nekad moćnog OLT-a, odnosno zapuštene ljevaonice željeza i tvornice strojeva. "Niknut" će tamo, naime, poduzetnički inkubator, kazalište, muzej, bazen, ali i 380 stanova.

- Jedna od najvažnijih tema je zdravstvena zaštita Osječana, odnosno žitelja svih pet slavonskih županija, koji će izgradnjom novog Kliničkog bolničkog centra Osijek imati razinu usluge u skladu sa svim europskim normama. Paralelno s pripremom izgradnje novog kliničkog bolničkog centra, u realizaciji je projekt Objedinjenog hitnog bolničkog prijema i dnevnih bolnica, odnosno jednodnevnih kirurgija koji su hitno potrebni KBC-u Osijek zbog manjka kapaciteta na postojećim prostorima i povećanja broja pacijenata iz godine u godinu – ističe Radić.

Komentara 4

DS
ds
14:20 04.05.2021.

Ovaj ga pretjera.Gdje je novac za to?Mislio sam da su ribici i lovci najveci lazovi,ovaj ih presisa brzino svjetlosti.

DU
Deleted user
15:24 04.05.2021.

Podpore i okretanje socijalističkom razmišljanju ništa bitno neće promijeniti. Za dotičnog bi logičnije razmišljanje bilo da mladim ljudima omogući posao i zaradu koja će im omogućiti da svojim radom zarade za stan i pristojan život svoje obitelji.

RE
realisticki
04:44 05.05.2021.

Ovo je dio Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a odnosi se na razvoj brojnosti izvjesnih nacionalnih manjina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije