Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Oštro osuđujem'

Vučemilović: 'Ikić-Baniček u kampanju uključila djecu, izvijestila sam pravobraniteljicu za djecu'

Zagreb: Zastupnica Vesna Vučemilović komentirala je osipanje HDZ-a u Slavoniji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
04.05.2021.
u 11:35

Reagirala je na odluku Kristine Ikić Baniček da djeci koja na području grada Siska pohađaju školu isplatiti džeparac od 200 kuna

Saborska zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović ukazala na način manipulacije maloljetnicima u vrijeme predizborne političke kampanje za lokalne izbore.

"Kao predsjednica odbora za obitelj, mlade i sport primorana sam reagirati na odluku aktualne gradonačelnice Siska, gospođe Ikić Baniček da u predizbornu kampanju uključi djecu. Naime, odlučila je djeci koja na području grada Siska pohađaju školu isplatiti džeparac od 200 kuna", opisala je te navela kako su osnovnoškolcima iznos isplatile učiteljice uz napomenu da je riječ o daru kojim sukladno Obiteljskom zakonu djeca raspolažu samostalno.

"Ovakav čin kojim se djeca koriste u promidžbene svrhe oštro osuđujem te sam o tome izvijestila pravobraniteljicu za djecu i nadam se da će nadležno Državno izborno povjerenstvo poduzeti sve korake koji su u njihovoj nadležnosti kako bi ovo sramotno ponašanje sankcionirali", kazala je. 

"Već smo navikli na različite prigodne isplate umirovljenicima poput Covid dodatka, ali ovakav slučaj korištenje djece u predizbornoj kampanji nije zabilježen u novijoj hrvatskoj povijesti", ustvrdila je te pozvala sve da ne manipuliraju djecom u predizborne svrhe.

"Neki akteri na političkoj sceni nas nažalost uvjere da uvijek može jadnije, gore i neprimjerenije. Ovakvo sramotno ponašanje zaslužuje osudu cijelog društva“, zaključuje Vučemilović.

VIDEO Vesna Vučemilović, kandidatkinja za županicu Osječko-baranjske županije

Komentara 1

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
14:59 04.05.2021.

zašto nebi dala 200 kuna ....Ako HR puk općenito šuti na pljačku ,iseljavanje te korpuciju neka gospođa slobodno i djeci koja će se roditi u Sisačkoj županiji 2022 godine unaprijed uplati i 1000 kuna..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije