Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svehrvatski forum

HDZ-ov model socijalno-tržišnog gospodarstva po uzoru na Njemačku

đuro njavro
Boris Ščitar
10.12.2013.
u 19:58

Na HDZ-ovu forumu o gospodarstvu govorit će i bivši savjetnik M. Thatcher, profesor s Kalifornijskog tehnološkog instituta...

HDZ u petak na Svehrvatskom gospodarskom forumu u zagrebačkom Westinu predstavlja ključne dijelove svog gospodarskog programa. Iako šef te stranke Tomislav Karamarko kaže kako nije običaj da oporba usred mandata aktualne vlasti izlazi sa svojim viđenjem gospodarstva, na to ih sili katastrofalna gospodarska situacija.

Autori HDZ-ova gospodarskog programa koji se zasniva na socijalno-tržišnom gospodarstvu po uzoru na Njemačku su Domagoj Ivan Milošević, Martina Dalić, Đuro Njavro i Marko Kolaković. Ta će ekipa i predstaviti program na panelu “Novi model gospodarskog rasta”. U HDZ-u objašnjavaju da pod modelom socijalno-tržišnog gospodarstva podrazumijevaju maksimalnu podršku tržištu, državu koja određuje pravila i brigu o socijali.

Među brojnim panelistima od zvučnijih imena ističu se dr. Robin Harris, bivši savjetnik pokojne Margaret Thatcher, dr. Joachim Pfeiffer, kandidat za ministra u Vladi A. Merkel i predstavnik Odbora za gospodarstvo Kluba zastupnika CDU/CSU u Bundestagu te Jakša Cvitanović, profesor na California Instituteu of Technology.

>>Nema napretka sve dok mislimo da premijer mora imati najveću plaću

Komentara 12

NV
novo vriijeme
22:07 10.12.2013.

Iz Njemačko-Engleskog iskustva treba prije svega ustrijiti pravnu državu u kojoj će stručnost i rezultat biti mjerilo. Državu kojoj su sudstvo, policija i uprava očišćeni od korupcije. Državu koja štiti građanina i njegov novac od pljačke. Tada će doći investitoriori i Hrvatski proizvođači dobiti priliku za razvoj. Ovo sada je noćna mora.

Avatar vrex
vrex
20:31 10.12.2013.

Zadnji puta kad su bili u oporbi vikali su na sva usta 'hrvatska' i 'gotovina'. Kad su dosli na vlast drzavu su do temelja popljackali, a gotovina poslali u hag.. Sve se bojim kako bi bilo ovoga puta, da sea se kojim nesretnim slucajem dokopaju vlasti..? :/

NA
Nadalinaaa
10:14 11.12.2013.

Najprije očistiti pravosuđe, a naročito DORH koji djeluje kao zaštitatrska kuća krupnom lopovluku, vratiti pokradeno, a komletnu političko-kriminalnu hobotnicu strpati u zatvor. Tek kad se pomete smeće, može se dalje raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije