Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedno na izbore

HDSSB i HKS Ruže Tomašić potpisali koalicijski sporazum

ruža tomašić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
10.08.2016.
u 13:29

Stranke su odlučili zajedno ponuditi rješenja za nagomilane probleme u Slavoniji

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) i Hrvatska konzervativna stranka (HKS) potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima u 4. i 5. izbornoj jedinici, izvijestili su u srijedu u Bizovcu, kod Osijeka, čelnici stranaka Dragan Vulin i Ruža Tomašić.

Na konferenciji za novinare Vulin je kazao kako ove stranke imaju kompatibilne programe, posebice glede zaštite i očuvanja hrvatskih nacionalnih probitaka, pa su se odlučili zajedno ponuditi rješenja za nagomilane probleme u Slavoniji.

Konferencija na farmi muznih krava

Konferencija za novinare održana je na farmi muznih krava u Bizovcu koja, kazao je Vulin, simbolizira ono što se u Slavoniji događa godinama, a to je propadanje i izumiranje slavonskoga sela, poljoprivrede te iseljavanje stanovništva, za što odgovornim smatra dosadašnje HDZ-ove i SDP-ove Vlade.

– Krajnje je vrijeme da se to počne mijenjati i ova će koalicija zastupati probitke Slavonije i Hrvatske. Ako ne zaštitimo domaću proizvodnju u Slavoniji, imat ćemo pusta sela i pusto nenaseljeno područje – poručio je Vulin.

HDSSB prvi put na izbore ide u koaliciji

 Dodao je kako je ovo prvi put da HDSSB na parlamentarne izbore izlazi u koaliciji te najavio kako će izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu predati u četvrtak.

Tomašić je kazala kako je, nakon što se kao zastupnica u Europskom parlamentu izborila za zaštitu prava hrvatskih ribara, odlučila izboriti za Slavoniju i Baranju.
Politika koju su dosadašnje Vlade vodile prema poljoprivredi bila je "lov u mutnom". "Nema konzistentne politike, a imamo oko 1,2 milijarde kuna neiskorištenih sredstava, koja čekaju da ih se plasira hrvatskim poljoprivrednicima – ustvrdila je Tomašić.

Komentara 7

AM
AMD------------------------
13:57 10.08.2016.

svih vas je 1.zadaca nastaviti gdje je münchen poceo,na jedan civilizirani,humani nacin. i kada te zavrzlame 70 godisnjeg rezima maknete sa dzepa hrvatski gradjana i slavonija ce biti sto u biti i je plodno lijepo hrvatsko za gradjane slavonije ii cijele hrvatske. jedne ,prirodno bogate zemlje mlade tjerati 60 godina trbuhom za kruhom sa najplodnijeg podrucja evrope to moze samo udbaska mreza i izrasli iz nje.

Avatar Slito
Slito
14:40 10.08.2016.

Da nije bila na HDZ-ovoj listi, kad se biralo za EU parlament, nikada ona Brisela nebi vidila. I ja joj dade svoj glas a danas mi žao. Možda dobiju mjesto u Županijskom vijeću, u Saboru nikako. Većinu nas je Ruža iznevjerila!

AB
Abdalonim
10:47 11.08.2016.

Šteta. Taman mi se ovaj Vujin učini simpatičnim (bar donekle jasan i čvrst stav, neka i kriv u nekim pitanjima), a onda se povežu s tom kameleonkom - antieuropska europejka. Ako si istinski protiv europske politike, moraš biti i protiv europskog novca. Licemjeri briselski, svi odreda, ali opet volim kad maske padnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije