Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Tolušić

Hasanbegović: Koja je svrha objavljivanja lažnih fotografija? Jelinić: To je javni interes

Otvoreno
Foto: HRT
1/5
23.01.2019.
u 23:11

Prvo bi premijer trebao "zalijepiti flaster na usta" svojim ministrima jer svaki dan proizvode lažne vijesti, smatra Branimir Bunjac iz Živog zida

Gostujući u večerašnjoj emisiji Otvoreno na HRT-u, bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović kazao je kako je objavom lažnih fotografija ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića stvorena "društvena psihoza putem koje se treba provesti bruxelleska direktiva koja ima za cilj uvođenje cenzure".

– Imamo jedan politički tjednik koji nastupa s elementima subverzije, manipulacije, različitim obavještajnim i paraobavještajnim podacima i sada imamo slučaj da je do gospodina Jelinića došao materijal za koji tvrdi da je uoči samog objavljivanja egzaktno ustanovio da je falsificiran. Ako je to tako, zašto ste to objavili? Koja je svrha objavljivanja nečega što je lažno. Pa boriti se protiv lažnih vijesti može se jedino njihovim neobjavljivanjem – rekao je.

U emisiji je gostovao i glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić koji je rekao kako su oni objavili te fotografije jer je postojao "nedvojbeni javni interes".

– Ne želim polemizirati s vama, vaši zaključci su na razini vaše aktualne političke relevantnosti u Hrvatskoj – rekao je on.

Branimir Bunjac iz Živog zida kazao je kako je "smiješno da nas Vlada koja svakodnevno proizvodi lažne vijesti vodi u borbu protiv lažnih vijesti".

– Prvo bi premijer trebao "zalijepiti flaster na usta" svojim ministrima jer svaki dan proizvode lažne vijesti. Imate obećanja oko INA-e, F-16 ili najavu ministra Butkovića da će se ukinuti mostarina na Krku do Nove godine, a to se nije dogodilo. Ovo je unutarstranački obračun u HDZ-u. To je kontinuitet nastavka jednih te istih metoda – smatra Bunjac.

Hasanbegović nadalje tvrdi da je ovo sve poslužilo za stvaranje ozračja kako bi se prihvatio novi Zakon o suzbijanju lažnih vijesti, a zapravo uvela cenzura. Prema njegovu viđenju, sve dolazi iz Bruxellesa, tvrdi zastupnik Nezavisnih za Hrvatsku jer "tamošnja oligarhija više ne može manipulirati javnim mnijenjem".

U emisiji je gostovala i ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek.

– Ovdje se govori o falsifikatu koji je trebao teško inkriminirati potpredsjednika hrvatske Vlade. Da se to dogodilo, to bi ulazilo u školsku definiciju kako danas definiramo dezinformacije, poglavito ako iza toga nije samo osobni interes već udarac na instituciju potpredsjednika Vlade – rekla je ona.

>> Zašto je Slovenija naprednija od Hrvatske?

Komentara 113

CI
cicibela
23:29 23.01.2019.

Bilo je tužno gledati Obuljenku i Jelinića. Takvo brutalno razobličavanje režimskog igrokaza do sada nismo doživjeli.

DO
dom7
23:27 23.01.2019.

SDP se sam od sebe raspade,Bože pomozi nakon ovih unutar partijskih Hdz obračuna da i oni krenu u ropotarnicu povijest..Da hr narod konačno prodiše...

Avatar Abcda
Abcda
23:37 23.01.2019.

Hasanbegovic, najjasniji, bravo. Cista logika. Obuljen, nejasna, sto ona brani? Jelinic , nejasan, zasto se taj "netko" bas njemu obratio da popljuje Hrvatsku , ovo nije prvi put. Bunjac, malo nistavilo, non stop ponavlja napamet naucenu pjesmicu. Jadno. Kljuc svegaa je Jelinic. Bero, kazi nam istinu, ti sve znas o ovoj aferi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije