Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni urednik Nacionala:

'Izvor je donio fotografiju Tolušića i rekao da je u strahu za svoj život zbog toga'

Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.01.2019.
u 23:29

Zamolio je da pokušam provjeriti je li slika autentična, kaže Berislav Jelinić

Glavni urednik i vlasnik Nacionala Berislav Jelinić gostovao je večeras u emisiji RTL Direkt gdje je govorio o lažnim fotografijama ministra Tomislava Tolušića.

– Izvor je donio fotografiju i rekao da je u strahu za svoj život zbog toga, da je osoba koja je njemu to predstavila kao nešto autentično rekla da je autentično, te i da se njemu tako čini. Zamolio je da pokušam provjeriti je li slika autentična. Rekao sam da kako god se okrene da se radi o prvorazrednoj medijskoj priči. Svaki scenarij vuče ogromne posljedice – kazao je Jelinić.

Nacional je fotografije predao SOA-i koja je utvrdila kako se radi o falsifikatu.

– Kao urednik napravio bih grešku da to nisam objavio. budući da smo od SOA-e dobili neformalne informacije da je riječ o falsifikatu, mi smo sami napravili intervenciju, zamutili smo lice Tomislava Tolušića koji nas je osobno to molio radi svoje obitelji, i svoje djece. Jednom kad to uđe u viralni prostor, više ne možeš micati van. Druga stvar, da to izgleda toliko dobro i uvjerljivo da informatičari Nacionala niti nakon dva-tri dana rada i provlačenje kroz brojne filtere nisu mogli pronaći niti jednu nekonzistentnost – rekao je Jelinić.

VIDEO Tomislav Tolušić i Ivan Vilibor Sinčić u Saboru

 

Komentara 42

PR
prajdali100
23:59 22.01.2019.

Ima nešto trulo u državi Hrvatskoj.

DU
Deleted user
00:16 23.01.2019.

Kako li se samo tehničari Nacionala nisu dosjetili pitati ministra ima li takav sat i nosi li cipele s pačjim kljunom ili šimike, odmah bi znali da je falsifikat kao SOA. Ne pamtimo da je Nacional ranije imao toliko obzira prema vladajućima, da je čak tajnoj službi povjeravao provjeru onoga što objavljuje.

PE
peronja
08:25 23.01.2019.

to što govori jelinić, poznati "istraživački" novinar, čini mi se da je on duboko u tome...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije