Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KAO KATRINA'

Dramatične fotografije iz Houstona: Harvey donosi goleme štete. Evakuirano 50.000 ljudi!

Poplave u Houstonu: Tropska oluja Harvey
Foto: Reuters/PIXSELL
1/16
28.08.2017.
u 11:09

U Houstonu će u ponedjeljak i dalje padati jaka kiša koju je donijela tropska oluja Harvey...

U Houstonu će u ponedjeljak i dalje padati jaka kiša koju je donijela tropska oluja Harvey, što će pogoršati katastrofalne poplave koje su paralizirale četvrti najnapučeniji grad u SAD-u i prisilile stanovnike susjednih okruga na evakuaciju.

Harvey je teksašku obalu pogodio u petak kasno navečer snagom nezabilježenom u više od 50 godina, odnijevši najmanje dva ljudska života. Od tada se nalazi iznad obale i ondje bi se trebao zadržati još nekoliko dana.

Škole, zračne luke i uredi u Houstonu zatvoreni su jer su ceste poplavljene, a voda u mnogim četvrtima doseže do prsa.

Jake kiše pogodile su područja udaljena više od 240 kilometara, podignuvši vodostaje rijeka koje sada prijete gradu.

Poplave u Houstonu: Tropska oluja Harvey
1/8

Više od 50.000 ljudi evakuirano je iz dijelova okruga Fort Bend, oko 55 kilometara jugozapadno od Houstona, a rijeka Brazos ovaj bi tjedan trebala dosegnuti vodostaj od 18 metara, 4,3 metra iznad razine izlijevanja. To nije viđeno zadnjih 800 godina.

Riječ je o najgorim poplavama u povijesti Houstona, ističu meteorolozi.

U nekim obalnim dijelovima Teksasa ukupne padaline mogle bi do kraja tjedna iznositi 127 cm, što odgovara godišnjem prosjeku.

Američki predsjednik Donald Trump planira u utorak posjetiti Teksas. U petak je proglasio stanje elementarne nepogode, što je omogućilo slanje savezne pomoći.

Štete od poplava mogle bi odgovarati šteti koju je prouzročio uragan Katrina, najgora prirodna katastrofa u američkoj povijesti, procjenjuju osiguravatelji.  

Poplave u Houstonu: Tropska oluja Harvey
1/5

 

Komentara 11

IM
Immanuell
12:02 28.08.2017.

Kako se zna da razina rijeke Brazos nije 800 godina bila tolika, kad američka povijest seže nekh 350 - 400 godina u prošlost?! Jesu pitali Indijance za njihova predanja iz prošlosti?!

Avatar debela koli
debela koli
12:03 28.08.2017.

Houston, Harvey a Teksas? Valjda je Texas.

Avatar nekakav
nekakav
13:10 28.08.2017.

a što sad, nije ni irak i afganistan pošteđen ovakvih nepogoda. doletjeli im tomahavci razni, pustinjske oluje i odlučne pravednosti, tako da, ono, strašno što nevrijeme napravi sirotim ljudima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije