Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAVLJAO PISMA MRŽNJE

Hajka u Belgiji: Policija traži teško oružanog ekstremnog desničara, prijetio vodećem epidemiologu

Foto: Kolaž/Pixsell
1/4
19.05.2021.
u 22:07

Policija je izdala upozorenje građanima da se ne približavaju Coningsu ako ga vide, no da obavijeste službe

U tijeku je u Belgiji intenzivna potraga za ekstremnim desničarom Jurgenom Coningsom (46) zbog prijetnji nad vodećim epidemiologom u zemlji. 

Conings, inače vojni instruktor specijaliziran za pucanje ukrao je veće količine oružja iz vojne baze, a svojim nadređenima je kazao kako su mu trebali ''zbog organiziranja vježbi za vojnike'', prenosi BBC

Ovaj ekstremist prijetio je nedavno vodećem epidemiologu Marcu Van Ranstu, a zbog velike opasnosti za njegov život, on i njegova obitelj odvedeni su u sigurnu kuću. 

Policija je izdala upozorenje građanima da se ne približavaju Coningsu ako ga vide, no da obavijeste službe jer on predstavlja ''najveću razinu prijetnje na njihovoj ljestvici i mogao bi imati planove o napadu na pojedince ili institucije''.

Specijalna policija u Belgiji satima je pretraživala šumu nedaleko od njegove kuće zbog dojave o automobilu u kojem se nalaze teška oružja. 

Conings je ostavljao i pisma u kojima je pisao kako je ''pripremljen na nasilnu bitku s policajcima'' i kako ''ne može više živjeti u društvu u kojem su političari i epidemiolozi sve uzeli od njega''.

Iako se cijela država digla na noge oko ovog problema, epidemiolog Van Ranst oglasio se na Twitteru i kazao kako njega takve prijetnje uopće ne zabrinjavaju. 

- Suprotstavljanje COVID mjerama i cjepivima prečesto se podudara s agresijom nasilja i sirovim rasizmom. Ne mogu shvatiti da prijetnje dolaze gotovo isključivo iz tog kuta. Neka jedno bude jasno: takve prijetnje na mene ne ostavljaju ni najmanji dojam, kazao je. 

Komentara 5

XA
xaron
02:45 20.05.2021.

Kakve sad veze ima Korona sa rasizmom ? Belgi su stvarno pretjerali.

HS
highlander.spatula@gmail.com
22:43 19.05.2021.

NI njegova pjesma nije u finalu...

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
23:05 19.05.2021.

Čim je desničar nije me briga, barem neće uletjeti u kakvu bogomolju i raznijeti se..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije