Naslovnica Vijesti Hrvatska

Guardian: Plenković prvi čelnik zemlje u EU koji otvoreno podupire ratnog zločinca

'Ovo samoubojstvo samo će zacementirati ono što javnost već misli o Haškom sudu'
03. prosinca 2017. u 11:49 316 komentara 14391 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Dok u Haagu traje istraga o načinu na koji je general Slobodan Praljak unio cijanid u sudnicu, bura zbog reakcija na samu presudu Praljku ne stišava se.

Slobodan Praljak 'ZVECKANJE ORUŽJEM' HNiP: 'Pozivamo medije da posvete pozornost situaciju u BiH'

Slobodan Praljak, kazališni režiser koji je imao ključnu ulogu u vodstvu bosanskih Hrvata devedesetih godina, osuđen je za ratne zločine između kojih je i bombardiranje Mostara i mučenje zatvorenika. Ipak, presudu je Andrej Plenković nazvao 'dubokom moralnom nepravdom', što se smatra prvom izjavom nekog čelnika države EU koji otvoreno podupire osuđenog ratnog zločinca, piše Guardian.

- Ovo samoubojstvo samo će zacementirati ono što javnost već misli o Haškom sudu - smatra Mina Vidaković iz novinske agencije Sense.

- U Srbiji i u Hrvatskoj javnost i mediji su zabrinutiji zbog optuženih nego zbog žrtava - dodaje.

>> Kronologija drame u Haagu: Praljak popio otrov

[video: 22946 / Kronologija drame u Haagu: Praljak popio otrov] Zadar, Ante Gotovina Posljednji čin Haaškog suda Pravda koja je stajala više od dvije milijarde dolara: što smo dobili zauzvrat? Pavao Miljavac Ne samo Mesić i V. Pusić, i neki generali u Haagu su svjedočili protiv Hrvatske Navijači Zrinjskog odali počast generalu praljku Potpora osuđenima Pogledajte kako su navijači Zrinjskog odali počast generalu Praljku
  • ing-12345:

    Guardian je ekstremno ljevičaraski (komunistički) list u Velikoj Biratniji. No i to ne daje odgovor zašto nije podignuta optužnica protiv Stjepana Mesića zbog veleizdaje!!!

  • tomisl:

    I nasi mediji su veliki unutarnji neprijatelj Hrvatske i Hrvata. Zivila Hrvatska !

  • alphazulu99:

    Sto ima Guardian sa EU. Nisu li oni izasli iz EU. Malo bi bili vani, a mali bi dijelili lekcije EU.