Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF SDP-A

Grbin: Ako Vlada pokaže dobre temelje za uvođenje obveznog cijepljenja, mi ćemo ih podržati

Zagreb: Okupljanje kod Mimare prije početka povorka ponosa pod sloganom "Prajd zauvijek"
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
15.07.2021.
u 19:20

Premijer je tri puta govorio da smo pobjedili pandemiju. Trebamo uvjeriti ljude da je potrebno, kazao je

Ako nam se pokažu dobri temelji za uvođenje obveznog cijepljenja, onda ćemo to podržati - kazao je šef SDP-a Peđa Grbin u emisiji RTL-a Danas

- Premijer je prije neki dan rekao da neće biti obveznog cijepljenja. Do danas se nešto promijenilo. Ako se bude uvodilo obvezno cijepljeno, očekujemo jasne podloge za takvo nešto, kazao je te nadodao kako je očito da kampanja vlade ne uspijeva motivirati građane na cijepljenje. 

- Ali ne čudi. Premijer je tri puta govorio da smo pobjedili pandemiju. Trebamo uvjeriti ljude da je potrebno, nadodao je. 

Ono što se događa s obnovom Zagreba Grbin je nazvao sramotom

- Mi smo se sveli na to da se direktor Fonda za obnovu i ministar Horvat svađaju do te mjere da ministar poziva direktora Fonda da podnese ostavku. Želimo da se to sve ubrza. Želimo govoriti o tome u Saboru. Želimo da se riješe problemi kao oni sa zgradama koje nisu legalizirane, kazao je. 

Kao i mnogi drugi, šef SDP-a smatra kako su dosadašnja uhićenja u kategoriji 'sitnih riba'.

- Znamo što se događalo i sa Žičarom i svim drugim stvarima u Zagrebu. Očekujem da policija i DORH nastave raditi svoj posao. No, mene zanima sudski epilog. Hrvatska ima ozbiljne probleme s pravosuđem, smatra. 

VIDEO Đikić: 'Dok god bude oko 40-50 % necijepljenih među njima će se širiti nove varijante'

Komentara 62

Avatar berija1
berija1
20:39 15.07.2021.

SPD je ipak naj normalnija oporba unatoc svemu zdrav razum. . Najgori je Most - Marin Miletic producira antiwaxere na svom YuTu Kanalu, ima stotine 2simpatizera.

DA
DarthVader
20:08 15.07.2021.

Konacno nes pametno od Pedje.

Avatar prahrvat
prahrvat
20:06 15.07.2021.

bravo, grbin, nema druge. sloboda ima granice, kad ugrožavaš tuđe zdravlje i ekonomiju društva, nema više slobode. dosta je terora ravnozemljaša!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije