Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grad Slatina dobio opremu vrijednu 3,84 milijuna kn za obnovu i rekonstrukciju vodoopskrbe

Opći ciljevi projekta su smanjenje regionalnih razlika u Hrvatskoj, kroz doprinos socijalnoj stabilnosti kroz izgradnju infrastrukture i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, poboljšana odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda na vodoopskrbnom sustavu
20. studenoga 2020. u 17:00 0 komentara 457 prikaza
Foto: Komrad d.o.o. i grad Slatina
Pogledajte galeriju 1/4

U prostoru Komrad d.o.o. za vodne djelatnosti održana je danas primopredaja dijela opreme i vozila za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje područja grada Slatine i prigradskih naselja, u okviru projekta „Izgradnje i rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracije Slatina“, navodi se u priopćenju. 

Mjere Sve odluke stožera Što se mijenja od nedjelje? Pogledajte nove mjere u borbi protiv koronavirusa

Primopredaji su nazočili gradonačelnik grada Slatine Denis Ostrošić, direktor Komrad d.o.o. za vodne djelatnosti Mato Miličić te Nenad Villach Čeliković, voditelj projekata tvrtke Gradatin d.o.o. - ugovornog partnera za isporuku opreme i vozila.

U ovoj fazi isporučeni su transportno vozilo – kiper > 3,5t, specijalno vozilo - rovokopač do 70KW, 3D kamera za snimanje kanalizacije, vibronabijač te oprema za ispitivanje prisutnosti plinova i oprema za provjetravanje u građevinama javne odvodnje. Do kraja ove godine i u svibnju 2021. očekuje se još i isporuka visokotlačnog uređaja za ispiranje muljnih crpki, pokretne crpke za ispumpavanje min. 750 l/min te specijalnog vozila zapremnine 7m3 za održavanje sustava odvodnje.

Nabava opreme za redovito održavanje sustava vodoopskrbe ukupne vrijednosti 3,84 milijuna kuna dio je aktivnosti projekta Izgradnje i rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracije Slatina čiji je korisnik Komrad d.o.o. za vodne djelatnosti. Ovaj projekt aglomeracije vrijedan je 266,5 milijuna kuna, a prihvatljivi troškovi iznose 213,4 milijuna kuna od čega 152,5 milijuna kuna čine bespovratna EU sredstva iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. Preostalih 60,8 milijuna kuna u projektu osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode (svatko po 26,3 milijuna kuna) te Grad Slatina (8,1 milijuna kuna). Projekt obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i odvodnje te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na područje grada Slatine i okolnih naselja (Kozice, Markovo, Medinci, Novi Senkovac, Bakić, Sladojevci i Lukavac).

Realizacijom ovoga projekta omogućit će se priključivanje novih korisnika na sustav vodoopskrbe i odvodnje te smanjenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavu.

Zagreb: Sastanak članova Europske komisije sa članovima hrvatske Vlade GOSPODARSKI DOGAĐAJ GODINE Europska šansa za Hrvatsku teška više od 22 milijarde eura

Opći ciljevi projekta su smanjenje regionalnih razlika u Hrvatskoj, kroz doprinos socijalnoj stabilnosti kroz izgradnju infrastrukture i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, poboljšana odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda na vodoopskrbnom sustavu na uslužnom području tvrtke Komrad d.o.o. Slatina, provedba obveza propisanih u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju EU te provedba pravne stečevine EU u dijelu koji uređuje upravljanje vodama, poglavito Direktivom o odvodnji i pročišćavanju komunalnih otpadnih voda (91/271/EEC), navodi se u priopćenju. 

INTERVJU S OPRAH
Meghan i Harry šokirali priznanjem da su se vjenčali u tajnosti i da se ona htjela ubiti
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.