Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA FUNKCIJA

Google uvodi 'vrlo traženu' promjenu u popularnu mobilnu aplikaciju Gmail

FILE PHOTO: The logo for Google LLC is seen at the Google Store Chelsea in Manhattan, New York City
Foto: Andrew Kelly/REUTERS
1/2
04.06.2023.
u 16:05

Ova je inovacija moguća korištenjem strojnog učenja, navode iz Googlea

Iako postoje brojne alternative, Google je već godinama favorit za otvaranje računa elektroničke pošte ljudima diljem svijeta. Danas elektroničkoj pošti možemo pristupiti praktički gdje god i kada god želimo, te je većina vjerojatno navikla na određene postavke i načine na koji sustavi funkcioniraju, no u Googleu su odlučili kako je vrijeme za jednu veću promjenu.

POVEZANI ČLANAK:

Naime, prilikom pretrage vašeg pretinca dolazne pošte, rezultati su do sada bili prikazani kronološkim redoslijedom, no nakon najnovijeg ažuriranja, pretraga pošte u mobilnoj aplikaciji Gmail dostavit će vam prvo one rezultate koje smatra najrelevantnijima. 

Ova je inovacija moguća korištenjem strojnog učenja. Model će kombinirati riječ ili frazu koju ste upisali, nedavno primljenu poštu i druge relevantne faktore kako bi pronašao poruku koja najbolje odgovara vašoj pretrazi. Ti će se rezultati pojaviti na vrhu ekrana te će biti odijeljeni od ostalih rezultata, koji će se i dalje prikazivati kronološki.

VIDEO Iznenadne uplate s Googlea: Greškom im sjeo novac na račun, nekima je i ostao

Google piše da je ovaj način prikazivanja rezultata pretrage "vrlo tražena" opcija. Implementacija nove tražilice počela je 2. lipnja, a iz kompanije navode da bi trebala biti dostupna svim privatnim korisnicima u roku od dva tjedna. Nije poznato dolazi li i kada nova tražilica na računalnu verziju Gmaila.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije