Naslovnica Vijesti Svijet

Francuska ministrica objavila video lansiranja rakete

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je kazao kako je napad do sada bio ograničen na sirijska postrojenja za kemijsko oružje.
14. travnja 2018. u 10:14 17 komentara 2294 prikaza
Lansiranje rakete
Foto: Screenshot

Američke, britanske i francuske snage pogodile su Siriju zračnim napadima rano u subotu, kao odgovor na napad kemijskim oružjem u kojemu su prošli tjedan u sirijskom gradu Dumi ubijene desetine ljudi.

SAD, Velika Britanija i Francuska izvele zračni udar u Siriji Ruski veleposlanik: 'Uvrijedili ste Putina, bit će posljedica zbog udara na Siriju!

Francuska ministrica obrane, Florence Parly, na Twitteru je objavila video lansiranja rakete na Siriju. Rekla je da je meta bila tvornica kemijskog oružja, jedna od tri mete koje su zajedničkim snagama napale SAD, Francuska i Velika Britanija.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je kazao kako je napad do sada bio ograničen na sirijska postrojenja za kemijsko oružje.

"Ne možemo tolerirati ponovnu uporabu kemijskog oružja, što je neposredna opasnost za sirijski narod i našu kolektivnu sigurnost", kaže se u izjavi iz ureda francuskog predsjednika.

Dodao je da je odgovornost sirijskog režima za kemijski napad nedvojbena.

SAD, Velika Britanija i Francuska izvele zračni udar u Siriji REAKCIJA NA NAPAD Sirija osudila "barbarsku" i okrutnu agresiju Zapada Ilustracija SVJETSKA TRŽIŠTA Wall Street pao zbog napetosti u vezi Sirije hezbolah Sirija Asadov saveznik Hezbolah ne očekuje "totalni rat" zbog Sirije
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • berija:

    Zašto bih vjerovao Britaniji, Francuskoj i SAD-u? Kao ono kad su izmislili razlog za napad na Irak? Ako su baš toliko čovjekoljubni i miroljubivi neka razvale Saudijsku Arabiju koja ubija po sebi susjednim zemljama. A mogli bi im se i ... prikaži još! osvetiti za napad na WTC jer je od 16 otmičara aviona 15 bilo Saudijaca.

  • goran2hr:

    Ako su stvarno željeli uništiti "postrojenja za kemijsko oružje", onda su morali bombardirati svoje prijatelje đihadiste.

  • Deleted user:

    onda se cude teroristickim napadima u svojim drzavama ... .....terorizam je posljedica ovih kukavickih napada....a sto da asad uputi eskadrilu aviona i izbombardira pariz ili london....isto pravo...