Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završena istraga

Finska premijerka nije zanemarivala službene dužnosti za ljetnih zabava

Leaders of EU and neighbouring countries meet in Prague
Foto: DAVID W CERNY/REUTERS
1/3
04.11.2022.
u 15:12

Zakonitost aktivnosti vlade, predsjednika i vlasti u Finskoj provjerava neovisni ministar pravosuđa. Građani mu mogu podnijeti pritužbe ako sumnjaju da se netko ponašao protuzakonito.

Finska premijerka Sanna Marin nije zanemarila dužnosti u svome uredu tijekom ljetnih zabava kojima je prisustvovala, zaključio je pravobranitelj te zemlje.

Nema razloga da se pomisli kako je socijaldemokratska šefica vlade zanemarivala svoje službene dužnosti ili prekršila zakon, pojasnio je pravobranitelj Tuomas Pöysti u reviziji pritužbe na neprilično ponašanje 36-godišnje premijerke za vrijeme ljetnih zabava.

Marin je u kolovozu dospjela na naslovnice zbog video snimke s privatne zabave na kojoj se vidi kako pleše i pjeva s prijateljima. Jedna od snimki potaknula je glasine o tomu da je mlada premijerka možda konzumirala droge, no ona je odmah odbacila sve optužbe i spremno se podvrgnula testu na droge koji je bio negativan.

Zakonitost aktivnosti vlade, predsjednika i vlasti u Finskoj provjerava neovisni ministar pravosuđa. Građani mu mogu podnijeti pritužbe ako sumnjaju da se netko ponašao protuzakonito.

Nakon što su objavljene snimke premijerka Marin, Pöysti je dobio nekoliko takvih pritužbi u kojima je uglavnom optužuju da nije sposobna za obavljanje dužnosti zbog konzumiranja alkohola.

VIDEO: Što se događa s vremenom? Poznati meteorolog otkrio što možemo očekivati u studenom

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
21:39 04.11.2022.

jako mi se svidja ova sana, ko antilopa,

ŠI
Šiba
15:25 04.11.2022.

Evo još jedna bez iskustva....Novoizabrani švedski premijer Ulf Kristersson imenovao je Rominu Pourmokhtari ministricom klime i okoliša. Ona je tako, u svojoj 26. godini, postala najmlađa ministrica u političkoj povijesti Švedske. Mnoge je iznenadila pojava djevojke u švedskoj izvršnoj vlasti. Romina Pourmokhtari nema nikakva iskustva u području zaštite okoliša ili klimatskih poremećaja, njezin je životopis kratak i tanak, čini se da nije završila studij političkih znanosti niti je ikada radila u državnim institucijama. Iranskoga je podrijetla, nije udana, a bila je predsjednica mladeži Liberalne stranke. Njezin je izbor, naravno, unutarnja stvar Švedske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije