Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEDLOG TERITORIJALNOG USTROJA

Evo u kojoj bi administrativnoj upravi završio vaš grad ili općina

Teritorijalni ustroj - Pet regija i Grad Zagreb
23.04.2020.
u 21:41

Pogledajte u tablicama u kojoj bi regiji, prema predloženim kombinacijama istog modela stručnjaka Stranke s imenom i prezimenom, bio vaš grad ili općina

Stranka s imenom i prezimenom predlaže novi teritorijalni preustroj Hrvatske. Umjesto 555 jedinica lokalne samouprave plus Grad Zagreb predlažu 111 administrativnih jedinica raspoređenih u šest regija.

Prema ideji o kojoj je Večernji list pisao, a na kojoj je zadnjih dana radio gospodarski strateg stranke Josip Budimir, bivša šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković, gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić, gradonačelnik Knina Marko Jelić, a koordinirao savjetnik stranke Ivica Relković, ukinule bi se županije te bi se umjesto njih uvelo pet regija – Sjeverna, Istočna, Zapadna, Središnja i Južna plus Grad Zagreb koji bi funkcionirao kao zasebna regija.

Unutar tih regija više ne bi egzistiralo 555 gradova i općina, kao što je to danas, već bi se one međusobnim povezivanjem operativno racionalizirale na 111 administrativnih uprava do kojih se došlo uvažavanjem nekoliko jasnih kriterija poput prometne povezanosti, ali i međusobne ovisnosti, snage koju bi imale kada bi se udružile...

Koja bi aktualna jedinica lokalne samouprave, prema prijedlogu Stranke s imenom i prezimenom, bila povezana s kojim gradom – pogledajte u tablicama.

Teritorijalni ustroj - Pet regija i Grad Zagreb
1/20

Stranka s imenom i prezimenom predlaže tri kombinacije istog modela od 111 administrativnih jedinica, a koji bi model bio najbolji, kažu, bilo bi podložno javnoj raspravi.

 

Komentara 19

Avatar Evo zore, evo kroasana
Evo zore, evo kroasana
20:00 23.04.2020.

Igrala se djeca u Paintu i došla do modela kakvog smo imali do 1992.

DU
Deleted user
21:57 23.04.2020.

Moja općina bi imala iste gabarite kao u Jugoslaviji :-D Ljudi moji na kraju će ispasti da smo onda postigli savršenstvo i onda ga razbucali. Opet taj crni mrak ima više svjetla u sebi neko što ga imamo sada.

DU
Deleted user
22:09 23.04.2020.

I od kuda bi se upravljalo s tim "administrativnim upravama"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije