Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ DINE MOLNARA

Zbog jednog detalja otac pokojnog policajca ostao bez istrage Europskog suda

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/13
05.10.2017.
u 21:12

Tijelo policajca Dine Molnara pronađeno je 21. siječnja 2013. godine s prostrijelnom ranom na čelu, a njegova rodbina i prijatelji uvjereni su da je ubijen iako je istraga utvrdila da je počinio samoubojstvo

Europski sud za ljudska prava proglasio je žalbu Josipa Molnara, oca pokojnog policajaca Dine Molnara, nedopuštenom jer nije podnesena na vrijeme.

Josip Molnar, zaključili su suci, trebao je podnijeti tu žalbu šest mjeseci nakon što je iscrpio sve pravne lijekove u Hrvatskoj, a on je to učinio nakon više od godine dana. U odluci Europskog suda u ovom slučaju, koja je objavljena jučer, navodi se da je Molnar svoj zahtjev tom sudu podnio godinu i četiri mjeseca nakon donošenja odluke Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu kojom se odbija njegova kaznena prijava zbog ubojstva Dine Molnara jer je utvrđeno da je on počinio samoubojstvo. USKOK je tu kaznenu prijavu odbacio mjesec dana poslije, u ožujku 2015.

Molnar je od Europskog suda zatražio zaštitu prava zbog neučinkovitosti hrvatskog pravosuđa u istrazi smrti njegova sina. On je uvjeren da je Dino Molnar ubijen zato što je prijavio svoje nadređene i kolege za nezakonite postupke i moguću korupciju u policiji. Tijelo Dine Molnara pronađeno je 21. siječnja 2013. s prostrijelnom ranom na čelu, a Josip Molnar u svojoj žalbi navodi da su istragu proveli policijski službenici iz postaje kojoj je i Dino Molnar pripadao.

Otac pokojnog policajca navodi u žalbi i da obdukcija tijela njegova sina nikad nije obavljena te da je zaključeno da je počinio samoubojstvo. Zoran Novaković, odvjetnik Josipa Molnara, kaže da je ocu pokojnog policajca nitko nije rekao da mora u roku od šest mjeseci podnijeti žalbu Europskom sudu i da je to učinio tek kada se obratio njemu. Europski je sud, objašnjava, u jednom slučaju prihvatio žalbu i nakon isteka roka od šest mjeseci, ali ta osoba nije imala odvjetnika. Dok je trajala istraga, kaže Novaković, Josip Molnar imao je jednog drugog odvjetnika.

Slučajem pokojnog Dine Molnara i dalje se bavi pododbor Saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je formiran u svibnju ove godine na inicijativu zastupnika Živog zida Branimira Bunjca. On kaže da je s kolegama Milijanom Brkićem (HDZ) i Igorom Dragovanom (SDP) obišao sva bitna mjesta u tom slučaju, poput lokacije na kojoj je pronađeno tijelo Dine Molnara, te da su obavili razgovore u policiji, DORH-u, SOA-i, s odvjetnicima. Bunjac kaže da će pododbor, nakon što obavi još neke razgovore, donijeti zaključke s kojima će do kraja godine onda ići na odbor.

Komentara 26

Avatar ivo587
ivo587
22:22 05.10.2017.

milicija samo služi i izmišljena je da štiti vlast a ne građane, kad to skužite bit će vam jasnije gdje idu vaše pare, vi ste kmetovi, apostoje vladari (imamo primjer vidljiv u engleskoj) a i drugdje su vladari u sjeni, a političari su njihovi vazali., a vazal uvijek ima slugu koji je bliže njemu pa se omrsti, to su ovi s članskim iskaznicama uhljebi, a na kraju imamo običan puk-kmetove koji se ništa uopće ne pitaju. a ovi odozgo viču ako nemate kruha jedite kolače, primjer Milanović je rekao pa odite u politiku. (to je taj mentalni sklop.) I sad kad mi neko kaže (obično političari)da živimo u demokraciji samo se nasmijem, jer znam da senismo makli od davnih vremena robovlansištva. zato se vazli npr birokracija ponaša bahato s visoka kad im dođete i traže obično mito, jer ste vi niža bića za njih.

Avatar 123456
123456
21:34 05.10.2017.

Ja vjerujem kak je dečko ubijen jer ovo kaj se danas zove policija to nema veze s policijom. To su obični plačenici koji bi za šaku judinih škuda ubili i vlastitu mater, a to su pokazali bezbroj puta - uvijek se sjetim oklopljenog milicajca kak kleći na onesvještenom seljaku od kojeg živi, ali mu to ne smeta da tog jadnika umlati na cesti i klekne na njega ko vidošević na ustrijeljenog krokodila!

BF
bf2
22:27 05.10.2017.

covjekbezimena-pa onda otvori gepek (ako nemaš što skrivati) i nemoj se preseravati pa te neće ni dirati.ja nisam nikada imao problema s njima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije