Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strašni zločini u ukrajini

Ekshumirano 146 tijela iz masovne grobnice u Izjumu: 'Na tijelima su tragovi mučenja, rane od eksploziva...'

Aftermath of shelling in Kadiivka
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
1/2
19.09.2022.
u 21:50

Forenzičari su danima radili na ekshumaciji i identifikaciji tijela, čiji su improvizirani grobovi bili obilježeni drvenim križevima.

Ukrajinski forenzičari dosad su ekshumirali 146 tijela, uglavnom civila, iz masovne grobnice blizu grada Izjuma na istoku Ukrajine, a neka tijela na sebi imaju znakove nasilne smrti, rekao je u ponedjeljak regionalni guverner. 

Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da vjeruje da je oko 450 tijela zakopano u šumi u predgrađu Izjuma, nad kojim su nedavno ponovno preuzele kontrolu ukrajinske snage tijekom protuofenzive u regiji Harkiv.

Oleh Sinehubov, guverner regije Harkiv, rekao je da su među ekshumiranim tijelima i tijela dvoje djece.

"Neki od mrtvih imaju znakove nasilne smrti. Postoje tijela sa zavezanim rukama i tragovima mučenja. Na mrtvima su također pronađene rane od eksploziva, šrapnela te ubodne rane", napisao je Sinehubov na Telegramu.

Forenzičari su danima radili na ekshumaciji i identifikaciji tijela, čiji su improvizirani grobovi bili obilježeni drvenim križevima.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u ponedjeljak je odbacio optužbe Ukrajine kao "lažne".

Stanovnici su prethodno rekli da su u nekim grobovima u šumi pokopani ljudi koji su poginuli u ruskom zračnom napadu.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
07:11 20.09.2022.

sve to je nastalo prije ruskog zauzimanja grada u ožujku. nemojmo nasjedati propagandi. snimke s proljeća ne laž. makar su zapadne.

PR
prahrvat
05:46 20.09.2022.

rarltni zlocin najgore vrste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije