Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karneval

Dvadesetak maškaranih skupina na Zadarskom karnevalu

Maškare u Zadru (1)
Foto: Dinko Stanin/PIXSELL
1/11
19.02.2012.
u 20:20

Maškare iz Dikla, Puntamike, Stanova, faraoni i indijanci iz Benkovca, mažoretkinje iz Pakoštana, Beštije, Bleke i konji…. Svi oni prodefilirali su središtem grada, od Branimirove obale preko Narodnog trga i Kalelarge do Foruma.

- Nekad su zimu tjerali zvončari, a danas su ih zamijenile Beštije na motorima koje bi trebale što prije dozvati proljeće, tim je riječima meštar od karnevala, zadarski glumac Dragan Veselić najavio tradicionalnu maškaranu povorku u kojoj se ove godine okupilo 20-ak pučkih skupina iz cijele županije i gosti, zvončari iz Ptuja.

Maškare iz Dikla, Puntamike, Stanova, faraoni i indijanci iz Benkovca, mažoretkinje iz Pakoštana, Beštije, Bleke i konji…. Svi oni prodefilirali su središtem grada, od Branimirove obale preko Narodnog trga i Kalelarge do Foruma. Svatko sa svojom maštovitom porukom, na što neobičnijem prometalu u što šarenijem kostimu. Našla se tu zdravstvena reforma iz Kolana, ulazak u Europsku uniju slikovito je prikazala skupina „Roma“ iz Dikla, bilo je modernih Crvenkapica i lovaca, a Bleke i konji odveli su nas na Olimpijadu u London. ..

- Posljednja dva mjeseca samo smo se pripremali za karneval, kupovali materijale, izrađivali rekvizite, dorađivali tekst….. Nama je to u krvi, svake smo godine na karnevalu i nadam se da se ljudima svidjela naša točka. Nismo željeli nikoga uvrijediti. Uostalom, karneval je!, rekao nam je Damir Šišeta Šiško, voditelj maškarane skupine iz Dikla, koja je na Narodnom trgu dobila najveći aplauz za svoje viđenje ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Karneval završava u utorak, 21. veljače, pučkom feštom u Varoši.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije