Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i ruđer sudjeluje

Dr. sc. Tome Antičić: To je zaista veliko otkriće, vrijedno Nobela

cern (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/6
04.07.2012.
u 10:55

Ovo otkriće došlo je nakon desetljeća istraživanja, a samo zbog ove čestice izgrađen je i veliki hadronski sudarač. Naravno da ćemo sudjelovati u daljnjim istraživanjima, potvrdio je dr. sc. Tome Antičić s Ruđera

I znanstvenici s Instituta Ruđer Bošković sudjelovat će u daljnjim istraživanjima novootkrivene "božje čestice" čiji je pronalazak potvrđen na današnjoj konferenciji u Ženevi, a svoje oduševljenje iskazao je i sam Peter Higgs koji je još 1960. ukazao na mogućnost postojanja takve čestice.

– To je zaista veliko otkriće, vrijedno Nobela, koje je došlo nakon nekoliko desetljeća rada i zbog kojeg je i izgrađen veliki hadronski sudarač (LHC). Iako još ne možemo precizno govoriti o karakteristikama čestice, ona je za sada konzistentna sa standardnim modelom. Idućih desetak godina provodit će se mjerenja koja će moći preciznije utvrditi karakteristike ove čestice. Moram istaknuti i da će Institut Ruđer Bošković sudjelovati u budućim istraživanjima – rekao nam je dr. sc. Tome Antičić s Instituta Ruđer Bošković.

Komentara 10

TR
Trempetich
12:19 04.07.2012.

Najbolja mi je Nobelova nagrada za mir, a čovjek je izmislio eksploziv.

DR
drugTitoforever
12:30 04.07.2012.

3 tisuce znanstvenika iz cijelog svijeta je radilo na tom otkricu, a Rudjer B. se tek sad ukljuciva kad je sve otkriveno. Hahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ĆA
ćaćaća
11:43 04.07.2012.

šta ovi ne vjeruju kolegama s CERN.a ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije