Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Border

Margetić: Rekla mi je da su uključeni i fratri

19.11.2014., Zagreb - Domagoj Margetic predaje USKOK-u dokumente koji navodno inkriminiraju Tomislava Karamarka za koruptivna kaznena djela, tocnije izvlacenje novca u aferi Soboli. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
08.05.2015.
u 07:00

Novinar je posredno upro prstom 
i u Milijana Brkića

– Istraživački sam novinar, a pišući o hrvatskim putovnicama koje su dodjeljivane raznim kriminalcima izvor mi je bila Radojka Cvetković, tada zaposlena u PUZ-u. Ona mi je pričala kako su izdavani nalozi da se putovnice bez standardne procedure i na temelju lažnih identiteta izdaju pripadnicima kriminalnog podzemlja. Napravila je čak i shemu kako su se izdavale takve putovnice i dobivali lažni identiteti, a kasnije sam tu shemu predao USKOK-u. Takve su putovnice izdane Radovanu Karadžiću i pripadnicima tzv. zemunskog klana. Spominjala je da su u sve to bili uključeni fratri iz BiH koji su izdavali lažne krsne listove na lažno ime. Rekla je da su u priču bili uključeni neki lokalni HDZ-ovci, spominjala je da je od svojih nadređenih dobivala naloge za izradu takvih putovnica, a više puta spomenula je i ime Milijana Brkića kao jednog od onih koji je izdao nalog da se izda takva putovnica - kazao je Domagoj Margetić svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu na suđenju Zvonku Šenduloviću i drugima optuženima da su 68 krivotvorenih hrvatskih putovnica prodali raznim kriminalcima za oko 680.000 eura.

R. Cvetković, na koju se Margetić u iskazu poziva, također je bila optužena, no priznala je krivnju te je temeljem nagodbe osuđena na 13 mjeseci zatvora.

>> Domagoj Margetić: Svjedočit ću, ali tek kada dobijem adekvatnu policijsku zaštitu

Komentara 9

TV
tv5378
14:39 08.05.2015.

Rekla...kazala...Margetic...postenje..moral....hm,ne ide mi i gotovo.

SU
suncesmokvemaslina
08:26 09.05.2015.

strašno što rade ženi,priznala krivnju i nagodila se...kad može tako onda možemo činiti svašta. e i onaj lopov sanader bolje bi mu bilo da je priznao krivnju ...ha e sanader vidiš kako je radojka pametna...

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:04 09.05.2015.

Sve je to jos gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije