Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatno!

Dobila račun od 823.000 kuna za vodni doprinos: 'Pala sam s nogu'

račun
Foto: Antena Zadar
1/2
11.07.2014.
u 11:28

"Očekivala sam račun oko 8 tisuća kuna, ali 800 tisuća! Pa odakle mi milijun kuna?"

Jedna žena iz Dalmacije tvrdi da su joj Hrvatske vode izdale račun za vodni doprinos na 823.680,00 kuna, prenosi Antena Zadar. Malo previše za obiteljsku kuću do 400 m2. Račun je poslala medijima. 

– Očekivala sam račun oko 8 tisuća kuna, ali 800 tisuća! Pa odakle mi milijun kuna za platiti? Pala sam s nogu kad sam otvorila omotnicu – rekla je žena koja je htjela ostati anonimna.

Odmah je nazvala direkciju Hrvatskih voda u Zagrebu, no, tvrdi, reakcija djelatnice bila je jako neugodna. "Gospođo, vi ne znate pročitati iznos. Pogledajte malo bolje, ponovno", rekla joj je djelatnica.

– Blagajnica sam cijeli život, znam čitati brojke, ako išta znam, onda znam to – uzvratila joj je šokirana građanka.

Prema njenim izjavama, djelatnica Hrvatskih voda je nakon nekoliko provjera priznala da je došlo do pogreške i ispričala se, objašnjavajući kako je sustav kriv jer je pogrešno zbrojio četvorne metre.

Za komentar slučaja kontaktirali smo službu za odnose s javnošću Hrvatskih voda, iz kojih poručuju da se radi o pogrešnom iznosu obračuna na uplatnici za vodni doprinos.

"Naime, došlo je do pogreške kod unosa podataka, čim je ista uočena, odmah je ispravljena i poslano je novo rješenje s ispravnim iznosom na uplatnici za vodni doprinos. Na žalost, greške u kompjutorskom sustavu se dešavaju, no isto tako se odmah i ispravljaju", rekli su nam iz Hrvatskih voda, ispričavajući se još jednom gospođi koja je zaprimila uplatnicu.

>> Geodetski projekt ne smije biti skuplji od 8000 kuna, i to na rate!

Komentara 13

Avatar TAJSAM
TAJSAM
12:03 11.07.2014.

Ništa čudno, istina malo previše. Samo što nam šalju cijene za potrošnju vode je više nego pljačka. Na vodu se plača kao na suho zlato tako da pomišljam odjaviti vodovodu i skupljati kišnicu jer ovo je neizdrživa pljačka stanovništva. Pozdrav dobrim ljudima

KA
kafka
14:03 11.07.2014.

A što je s na tako lako uočljivim greškama?!

RJ
ribolovac Jura
12:36 11.07.2014.

Polako ali sigurno rata vode stiže ratu struje. Nije ni čudo, jer u komunalnom resoru se toliko idiota uhljebilo da narod nije ni svijestan.. Očekujem da će uskoro otvarati i neradna mjesta za nadziranje lopovluka. Zašto, pa ako se slabije krade na vodi, odmah treba otvoriti agenciju za nadzor . I narod šuti. E moj narode reče Marko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije