Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
`bilo je zabavno`

Dječak tati ukrao karticu i na klađenje spiskao nevjerojatan iznos

Dječak za laptopom, ilustracija
Thinkstock
03.06.2018.
u 12:43

U tjedan dana potrošio je na klađenje 60.000 funti. Za pojedine oklade uplaćivao je iznose i do 3000 funti, čak do stotinu puta na tjedan.

Dječak (13) iz Velike Britanije u godini dana potrošio je nevjerojatnih 80.000 funti (oko 671.000 kuna) očeva novca.  

Fotografirao je očevu karticu i iskoristio te podatke za otvaranje računa za internetsko klađenje. Na ovu lošu ideju je došao nakon što je s ocem, inače direktorom jedne tvrtke, otišao na nogometnu utakmicu na stadion Wembley gdje je vidio reklame za online klađenje, piše Mirror. 

U tjedan dana potrošio je na klađenje 60.000 funti. Za pojedine oklade uplaćivao je iznose i do 3000 funti, čak do stotinu puta na tjedan. 

- Nisam imao pojma da to može izazvati ovisnost. Bilo mi je zabavno, a mislio sam da nešto mogu i zaraditi. Bilo je toliko jednostavno otvoriti račun za klađenje na internetu, ispričao je tinejdžer koji je nakon otkrića sve priznao roditeljima. 

Njegovog oca, vlasnika kartice, kontaktirali su iz banke da provjere sumnjive transakcije u kojima je tada bilo potrošeno ukupno 20 tisuća funti.  

Šokirani roditelji sina su poslali na odvikavanje i psihoterapiju te zaključili da je sada izvukao lekciju. No nekoliko mjeseci kasnije ponovno se počeo kladiti te je u istom razdoblju od tjedan dana potrošio 60 tisuća funti.

Roditelji su kazali kako mu nakon ovog puta više nikad neće moći vjerovati te još otplaćuju kredite kojima su morali pokriti dug koji je dječak nagomilao. 

Da mu na računu nedostaje veliki iznos otac nije odmah shvatio jer tvrtka kojom upravlja mjesečno zarađuje i do 30.000 funti, a u to vrijeme je, kaže sklopio desetke ugovora s poslovnim partnerima.

 

Komentara 4

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
13:07 03.06.2018.

Opet Linda i Karolina u duetu .. Jedna pise ukrao karticu tati papotrosio 50 000 funti na kladjenje druga pise ukrao 60 000 eura i potrosio na internet kupovinu .. Svaki tjedan Linda i Karolina SJEDI JEDAN

BE
Bel
13:21 03.06.2018.

Nebitno sto potpisuju Linda i Karolina, sjedi jedan ili minus dva, klinca ne treba slati na odvikavanje, nego ga treba slati na tezak fizicki rad s celicnom narukvicom oko nogice da shvati sto je napravio i otplati dug. Nakon "odvikavanja" kod dicnih psihijatara i psihologa, samo ce se okuraziti raditi piz da rije i dalje; kad bi jedno pet godina gulio i kopao s kuglicom oko nogice ( po zavrsetku nastave) jako bi dobro upamtio lekciju. Bolno ali ispravno.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
21:52 03.06.2018.

Ja mislio kod nas u srbiji posle kontam velik novac to je nama državni proračun

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije