Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠA PREDSTOJNICA

Dijana Zadravec o smjeni: Dirnula sam u osinje gnijezdo. Borba protiv korupcije mora se platiti glavom

prof. dr. sc. Dijana Zadravec
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
19.05.2021.
u 15:34

Kriminalne skupine vladaju i drmaju javnim zdravstvom i imaju privatne klinike koje financiraju državnim novce – zaključila je Zadravec.

Sad već bivša predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice Dijana Zadravec komentirajući svoju smjenu ustvrdila je kako brojke pokazuju jedno, a ostat će kriminalci i korupcija u Vinogradskoj bolnici 

- Dirnula sam u osinje gnijezdo. Predstojnici i profesori koji rade paralelno u bolnici i privatnim klinikama ostaju kao ekipa voditi bolnicu, a to je tako kada želite uvesti reda i nemate privatan biznis – kazala je za 24sata i dodala: - Moja smjena je poruka građanima da se borba protiv korupcije mora platiti glavom. Nema poštenja i apsolutno nikakav zakon im ništa ne može.

Zadravec kaže kako nju svi proganjaju zadnje četiri godine.

- Kada sam ih javno prokazala vidimo kako je to dr. Vatavuk završio. Ovo je sramota za Hrvatsku za naše zdravstvo. Kriminalne skupine vladaju i drmaju javnim zdravstvom i imaju privatne klinike koje financiraju državnim novce – zaključila je Zadravec. 

- Nije me iznenadila smjena, budući da profesor Vatavuk u zadnjih dva tjedna otkako je v.d. ravnatelja nije poduzeo ništa što sam mu ja predlagala. Znači, mjere teleradiologije, da se nadomjeste radiolozi koji trenutno fale, zatim da se uskrati korištenje starih godišnjih odmora, sada, radiolozima koji su bili planirani, ali kada nismo imali ovaj problem. Znači, više ih je od 10 na godišnjem odmoru, a to mi je također odbio, kazala je Zadravec za RTL Danas.

Osim toga, govori i kako joj ravnatelj nije dozvolio potpisivanje i nije potpisao ''suradnju sa ustanovama KB Dubrava i KB Merkur gdje su dogovorili, na razini šefova radiologije i ravnatelja da će oni poslati ispomoć, kao što su njoj slali primjerice, ispomoć njihovih inženjera na Sveti duh''.

-  Isto tako, dobila sam informaciju iz Ministarstva zdravstva da su ovaj tjedan trebali stići radiolozi iz Dubrave, međutim to se nije dogodilo. Profesor Vatavuk to nije učinio. Smatram njega direktno odgovornim za to, kazala je.

Podsjećamo,  KBC Sestre milosrdnice objavio je danas odluku o njezinoj smjeni, koju je donio v. d. ravnatelja Zoran Vatavuk.

- V. d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice preuzeo je upravljanje Zavodom za radiologiju umjesto prof. Dijane Zadravec do imenovanja novog predstojnika. Osiguran je dovoljan broj radiologa za redovito funkcioniranje cijelog bolničkog sustava. Prof. dr. Dijana Zadravec od danas više nije predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice. To je odlučio v. d. ravnatelja te, druge po veličini bolničke ustanove u Hrvatskoj, prof. dr. Zoran Vatavuk, stoji u priopćenju KBC-a. 

Više o smjeni bivše predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice Dijane Zadravec pročitajte OVDJE. 

VIDEO: Prosvjed ispred Klinike za tumore

Komentara 23

IK
ikbmibm
16:35 19.05.2021.

Bravo dr.Zadravec. Hrabra zena,koje demotira klijentelističku kliku ,koja koristi javni novac za svoj finacjiski profit

SV
Sveznadar
16:24 19.05.2021.

Jeli mòžeš odma doći ili barem sutra kod specujaliste? Ne možeš.Jesu li u bolnici uvik redovi? Jesu. Jesu li u privatnim klinikama redovi? Nisu. Jeli u tim klinikama rade i doktori iz bolnica? Rade. Ne znam ča je krivo rekla.

Avatar kotacic99
kotacic99
20:56 19.05.2021.

Žestoka žena! Vjerojatno ima donekle i pravo, no pristup i izgled joj je agresivan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije