Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDALJEN IZ SLUŽBE

Detalji uhićenja policijskog inspektora: Dobivao kamene ploče, tražio da mu plate ručak od 1800 eura

Zagreb: Zgrada USKOK-a u Vlaškoj
Marko Prpic/PIXSELL
07.07.2023.
u 14:24

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, kaznena prijava podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, javlja policija.

Jučer je u akciji policije i USKOK-a uhićeno više osoba osumnjičenih za korupciju, a među njima je bio i inspektor za gospodarski kriminal splitske policije Vjeko Luetić. Policija je danas objavila priopćenje u kojem se navodi kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad tri osobe od kojih je jedna policijski službenik.

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 51-godišnji policijski službenik, u razdoblju od 3. veljače 2020. do kraja srpnja 2022. godine, za vrijeme kriminalističkog istraživanja koje se provodilo zbog sumnje na nezakonitosti u poslovanju trgovačkog društva sa splitskog područja, posredstvom 70-godišnjaka, kao direktora i člana uprave tog trgovačkog društva, zatražio od 57-godišnjakinje, kao direktorice tog trgovačkog društva, rezane kamene ploče u zamjenu za povoljan ishod kriminalističkog istraživanja po njeno trgovačko društvo. Direktorica, 57-godišnjakinja, na traženo je pristala i sa 70-godišnjakom organizirala i provela nabavu i isporuku navedenih ploča ukupne vrijednosti veće od 9800 eura.

VEZANI ČLANCI

Također je utvrđeno kako je 51-godišnjak u srpnju 2021. godine u restoranu u Splitu konzumirao jelo i piće s drugim osobama te djelatnicima restorana naložio da račune, u ukupnom iznosu većem od 1800 eura, izdaju na to trgovačko društvo radi namirenja. Po primitku računa, 57-godišnjakinja ga je odbila platiti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. S obzirom na to da je jedan od osumnjičenih policijski službenik, na temelju rješenja načelnika policijske uprave odmah je udaljen iz službe te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupaka, stoji u priopćenju.

VIDEO Sudarili se kamion i tramvaj u centru Zagreba, ulica puna stakla

Ključne riječi

Komentara 6

LO
Lojzek1967
15:02 07.07.2023.

Kad će krenuti istraga poznatog policijskog kamatara?

K3
Krešimir_3007
14:39 07.07.2023.

Znači čovjek suzbija gospodarski kriminal, na čelu je tog posla, i onda ničim izazvan počne tražiti da mu se da neko kamenje, jede okolo po restoranima i traži da to plati neka firma... Pa šta mu bi odjedamput?

Avatar The new statesman
The new statesman
10:37 04.10.2023.

Vjerojatno predsjednik ili dipredsjednik podruznice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije