Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o ljetovalištu

Damir Kajin: Odbijam ići na Brijune jer je otok podijeljen

'Photo: Dusko Marusic/Vecernji list PULA -DAMIR KAjIN'
'Dusko Marusic/Vecernji list'
12.08.2010.
u 14:19

Pozivam da se ispravi nepravda iz Tuđmanova doba, kada su Brioni prekršteni u Brijune – poručuje Kajin.

Damir Kajin je danas na konferenciji za novinare u Puli izrazio zadovoljstvo što su Brijuni sve popularnije ljetovalište za naše i strane političare, ali je Brijunima prišio i epitet najderutnije turističke tvrtke rezidencijalnog tipa u županiji. Pojasnio ja da odbija ići na Brijune zato što se ondje strogo dijeli rezidencijalni od komercijalnog dijela otoka, što dio otoka čini zabranjenom destinacijom.

– Pozivam da se ispravi nepravda iz Tuđmanova doba, kada su Brioni prekršteni u Brijune. To je bilo protiv toponima, običaja i jezika lokalnog stanovništva – rekao je te podsjetio i na neuspjele pokušaje u Saboru da se Beli Manastir preimenuje u Bijeli Manastir.

– Vratimo Brione Brionima, kao što smo vratili ime otočiću Vanga, umjesto Krasnice – lobirao je Kajin danas iz Pule. Za Jakovčićev performans u Poreču Kajin je danas rekao da nije vrijedan spomena, ali je potez ocijenio djetinjastim.

– Međutim i Jakovčić ima pravo reći o izložbi što misli, iako ne može imati manje slobode govora od umjetnika, novinara, sudaca i ostalih – pojasnio je. Odgovorio je novinarima i na pitanje bi li i on održao sličan performans?

– Ne bih – kazao je Kajin i pojasnio da nema novca za tako nešto jer je Jakovčić oko 200 eura potrošio na kupnju hlača.

Ključne riječi

Komentara 94

UT
utatica
19:59 12.08.2010.

boškarin kajin na brijunima? Nikad. Brijuni su nekad bili rezerezervirani za Tita i druge suradnike srpskog okupatora a danas za srbadiju

PO
power123
10:13 13.08.2010.

Odavno je prolupao.

OB
-obrisani-
15:01 12.08.2010.

A možda ih prekrstiti u ekavsku varijantu - Breoni :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije