Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobična prijevara

Crnogorcu uplatio više desetaka tisuća kuna kako bi mu odavao rezultate utakmica

Ilustracija
Igor Kralj/PIXSELL
09.12.2020.
u 11:32

Nakon uplata nije dobio rezultate utakmica, niti mu je vraćen novac kojeg je uplatio

Ne nasjedajte na prijevare o povoljnim ponudama namještenih rezultata nogometnih i drugih utakmica! - savjetuje Policijska uprava međimurska nakon što joj se javila žrtva neobične internetske prijevare.

U policijskoj postaji Prelog zaprimili su kaznenu prijavu 56-godišnjaka koji je preko jedne od društvenih mreža pronašao ponudu o mogućnosti dobivanja točnih rezultata namještenih nogometnih utakmica.

- Potom je u razdoblju od kolovoza do prosinca ove godine u više navrata putem poslovnice banke uplatio više desetaka tisuća kuna muškarcu iz Crne Gore, a sve s ciljem dobivanja točnih rezultata nogometnih utakmica. Kako nakon uplata nije dobio rezultate utakmica, niti mu je vraćen novac kojeg je uplatio, smatra da je prevaren te je događaj prijavio policiji - navode. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju. 

- U posljednjih mjesec dana u nekoliko navrata upozorili smo građane na pojavu prijevara, najčešće objavom raznih vrsta oglasa putem internetskih društvenih mreža.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na nuđenje točnih rezultata i dojave o namještanju utakmica jer se radi o kaznenom djelu prijevare. Za ovakve prevarante predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, a kad je kaznenim djelo prijevare pribavljena znatna imovinska korist, za počinitelja je predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina - ističu u PU međimurskoj. 

Ključne riječi

Komentara 3

P1
Pobrkabi.1
11:48 09.12.2020.

Dal jos postoje budale

MO
modovisisajteMaraschino
16:53 09.12.2020.

ja bi mu napisao kaznu zbog sudjelovanju u namještanju utakmica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije