Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD OKRILJEM NOĆI

Čopor vukova napravio masakr U Zagori: 'Još malo pa će ovce i koze proglasiti predatorima!'

Vuk, ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
28.11.2022.
u 13:46

Čini se kako su predatori preskočili armiranu ogradu, ušli u staju kroz otvoreni prozor na visini iznad dva metra te uskočili među 700 ovaca. Ubili su ih najmanje 15.

Pod okriljem noći čopor vukova napravio je masakr u staji Mladena Sarajlića iz Sitnog Donjeg, nedaleko od Perkovića u zaleđu Šibenika, piše Slobodna Dalmacija

Čini se kako su predatori preskočili armiranu ogradu, ušli u staju kroz otvoreni prozor na visini iznad dva metra te uskočili među 700 ovaca. Ubili su ih najmanje 15.

Vlasnik je poslao Slobodnoj Dalmaciji jezive snimke te naveo da ne vidi način kako se boriti protiv tih krvoločnih zvijeri. Prošle godine ostao je bez najmanje 40 ovaca. 

Čitatelje upozoravamo na uznemirujući sadržaj, a video možete pogledati OVDJE

"Nažalost, ove scene svakodnevica su u našem kraju. Da stvar bude još žalosnija, prije provale u tor vukovi su zaklali psa koji je bio pokraj staje. Očito se radi o više jedinki koje već danima kruže oko moje stoke. Teško mogu očekivati da će sada otići s ovog područja. Ne znam kako se protiv njih boriti", kaže Sarajlić koji je ogorčen kaznama koje su propisane za odstrel vukova. 

"Još malo pa će proglasiti ovce i koze prirodnom hranom vukova, pa nam neće ni odštete isplaćivati", ogorčen je.

Video: Benzinom zalio stubište u Zagrebu, u požaru stradala žena

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
08:27 29.11.2022.

I Vukovi poludili na poskupljenja. Više ne nalaze odbačenu hranu po kontejnerima i dr.

GO
goran2hr
15:54 28.11.2022.

Pastirima bi žurno trebalo dopustiti korištenje pušaka sa patronama punjenim krupnom solju. Bilo bi to ekološki prihvatljivo, a za vukove vrlo edukativno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije