Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRATE SE STUDIJE

Capak: Cijepljenje trećom dozom vrlo vjerojatno, neke države su već počele

Zagreb: Stožer uvodi strože mjere za cijelu Dalmaciju, ali i Istru
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
23.07.2021.
u 12:38

"Prate se sve studije. Nema podataka da se sada treba cijepiti trećom dozom", dodala je Markotić

S cijepljenjem trećom dozom već su krenule zemlje koje su svoje stanovništvo cijepile ranije s kineskim cjepivom. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na današnjoj je konferenciji kazao da je vjerojatno da će se s trećom dozom ići i kod nas, dok je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić dodala da će odluka ovisiti o rezultatima studija koje se provode.

"Vrlo je vjerojatno da će se početi cijepiti trećom dozom, neke zemlje su počele, mogu vam spomenuti Tursku i Mađarsku. To je najčešće kod kineskog cjepiva. Jučer sam saznao da i Mađarska ide u to. Kada ćemo početi cijepiti s trećom dozom nitko to ne zna. To je pitanje na koje znanost trebaju dati odgovor, vrlo je vjerojatno da će se ići no ne zna se kada", kazao je Capak. 

Video: Nove strože mjere na Jadranu: Uvedeni i novi uvjeti za ulazak u Hrvatsku!

Markotić je kazala da se i na razini EU također raspravlja o tome i da nitko ne zna i nema studija koje bi kazale treba li se sada cijepiti ili ne trećom dozom. "Prate se sve studije. Nema podataka da se sada treba cijepiti trećom dozom", dodala je Markotić.

Kazala je da će se i u nove generacije cjepiva uzimati u obzir i delta varijanta

Osvrćući se na najavljeno cijepljenje u ljekarnama, ministar Vili Beroš zahvalio je Hrvatskoj ljekarničkoj komori na trudu.

"Mi se prilagođavamo novim izazovima, a s Hrvatskom ljekarničkom komorom našli smo rješenje. Željeli smo da to bude riješeno. Očekujemo da oni u roku dva tjedna definiraju timove. Sve će to biti iskomunicirano na vrijeme, a mi smo našli pravni okvir", kazao je Beroš.

Capak  je dodao da će HZJZ educirati osobe koje će cijepiti u ljekarnama.

Ključne riječi

Komentara 65

DU
Deleted user
12:43 23.07.2021.

Kaj vele kovidioti koji su se već dvaput bockali naivno vjerujući korumpiranom kradezeovom parastožeru?

TW
Twothree
12:53 23.07.2021.

A kad se cjepljeni probude i shvate kako su bili zavedeni,prevareni.

BI
Biouskoli91
13:02 23.07.2021.

Bez panike, doci ce i cetvrta doza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije