Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snijeg

Čak 30 posto vozača vozi bez propisane zimske opreme!

'varazdin/medjimurje, 13.11.2009., varazdin, zimska sluzba poduzeca za ceste spremna za zimu Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
10.11.2010.
u 17:35

Za zimsko održavanje 952 kilometra županijskih cesta predviđene su 3000 tona soli

- Nije istina da nas snijeg iznenadi. Iznenadi vozače, ali nas ne. Mi smo spremni - izjavili su jučer sudionici sastanka u Županijskoj palači u Varaždinu vezanom uz početak zimskog održavanja cesta u Varaždinskoj županiji.

Županijska uprava za ceste skrbi se za 952 kilometra županijskih i lokalnih cesta, a za njihovo je održavanje u zimskim uvjetima predviđeno tri tisuće tona soli.

Državnih je cesta u županiji 210 kilometara, a Stjepan Marković, voditelj ispostave Hrvatskih cesta u Varaždinu, kaže da je za njihovo održavanje osigurano 1750 tona soli i 500 kubnih metara kamenog posipala. Za autocestu od Goričana do Brezničkoga Huma trebalo bi biti dovoljno oko 2000 tona soli i 20 tona kalcija, potrebnih ako budu ekstremno niske temperature.

Sudionici sastanka istaknuli su da su svima najveći problem vozila bez propisane zimske opreme.

- Zakonom je zabranjeno da voze teretnjaci s priključnim vozilom i nećemo oklijevati da takva vozila isključimo iz prometa. Vozačima koji nemaju propisanu zimsku opremu cesta nikad neće biti dovoljno čista i oni se najviše bune - kazao je Danijel Posavec, iz Policijske uprave Varaždinske županije. Apelirao je i na one koji održavaju ceste da pri niskim temperaturama posebno obrate pozornost na opasne dionice, prijevoje, mostove i zavoje te da ih na vrijeme posipaju.

- Čak 30 posto vozača vozi bez zimske opreme, što je veliki problem, naročito na Varaždinbregu - upozorili su iz Poduzeća za ceste.

Tasjenka Frčko, voditeljica Hitne medicinske pomoći, istaknula je pak kako Hitna pomoć zbog neočišćena snijega nekad ne može izići na intervenciju. Problem je, kaže, od Galinčeve ulice do rampe Hitne pomoći. Iako joj je rečeno da taj dio spada pod nadležnost Hitne, ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački obećao je rješenje.

- Ako je stroj tamo, nema razloga da ne očisti i taj dio - rekao je Osonjački.

Vatrogasci su pak upozorili na to da nekad, zbog neočišćena snijega, moraju ići pješice na mjesto požarišta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije