Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar o odluci suda

Butković: Štrajk bi bio nešto što bi imalo nesagledive posljedice za tvrtku

Oleg Butković
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
09.08.2018.
u 18:09

ORCA sada ima osam dana da uloži žalbu, a Vrhovni sud zatim u roku od pet dana mora donijeti odluku

 Županijski sud donio odluku da je štrajk koji su najavili radnici Croatia Airlinesa nezakonit, a povodom toga izjavu za medije dao je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Kao i nakon prvotne odluke o odgađanju štrajka, ponovio je da nije utjecao na sud.

"Ja nisam utjecao na sud, nisam pisao sudu, nisam imao komunikaciju sa sudom, niti to smijem raditi. Ja sam napisao pismo Upravi Croatia Airlinesa i radnicima da bi štrajk bio nešto što bi imalo nesagledive posljedice za tvrtku. U ovom trenutku uprava CA ide u proces izbora konzultanata koji će voditi proceduru i ponuditi rješenja Vladi kakav će scenarij biti oko pronalaska strateškog partnera. Vjerujem da ćemo na jesen imati odgovor na koji način i kako pronaći strateškog partnera", rekao je Butković.

Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu donio je odluku o zabrani štrajka u Croatia Airlinesu (CA), uz obrazloženje da tuženik - sindikat Organizacija radnika Croatia Airlinesa (ORCA)  nije pregovarao u dobroj vjeri radi sklapanja novog kolektivnog ugovora i da ne želi nastali spor riješiti mirnim putem.

ORCA sada ima osam dana da uloži žalbu, a Vrhovni sud zatim u roku od pet dana mora donijeti odluku.

"Žalit ćemo se na odluku Vrhovnom sudu i nadamo se da će on donijeti drugačiju odluku. Razočarani smo načinom na koji način je ova odluka donesena, rečeno je da mi nismo pregovarali u dobroj mjeri. Ne znam kako je to moguće, po kojim je parametrima to odlučeno. Samo na račun naše dobre vjere i nade smo taj štrajk toliko dugo odgođali", kazao je Predsjednik ORCA-e Antonio Čorak.

Ryanairovi piloti iz Njemačke pridružuju se europskim kolegama u štrajku

Oleg Butković
1/3



 

Komentara 12

CH
chanchir
07:31 10.08.2018.

HDZ je nesto sto ima nesagledive posljedice za Hrvatsku.a strajk je demokratsko pravo svakog zaposlenika.Kako Ryan Air ima strajk a hdz supkolizaci.???sunce vam izdajnicko....

VI
Vito
08:42 10.08.2018.

Sebastian3: Koja većina??? __ CA ima 30 % viška parazitirajućeg osoblja zaposlenih prema podobnosti,a ne sposobnosti. __ Tih 30 % parazita stvara trošak zbog kojeg je CA u tolikim gubitcima. __ To je praktički skoro isto kao i 40.000 parazita u državnoj "upravi" koji dokazano ništa ne koriste Hrvaticama i Hrvatima, ali zato drže Hrvatsku na zaćelju razvoja, a u korist neprijatelja Hrvatske. __ Da je uprava CA imalo korisna ne bi bilo gubitaka u poslovanju, pogotovo kad je "glavni" navodno završio nekakvu ekonomsku školu - Ekonomski fakultet u Sarajevu - pitanje koliko je platio diplomu??? __ Prema dokazima o gubitcima CA i para, sad lipa, je previše za papir diplome kupljen u Sarajevu.

DU
Deleted user
20:26 09.08.2018.

To više sliči na zavjeru nego na pokušaj štrajka. U ovom trenutku bio bi to propast za CA, ogroman gubitak za državu, velika sramota prema turistima koji su kupili karte. Čudno da su se nakon 2017. odlučili za štrajk baš sada. Na koncu konca i većina djelatnika u CA su protiv štrajka. Danas je o tome odlično govorio u Temi dana prof. Marušić. Ispravna i mudra odluka suda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije