Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture

Butković: Pelješki most i drugi veliki infrastrukturni projekti se nastavljaju

Oleg Butković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
23.01.2016.
u 17:40

To su veliki infrastrukturni projekti koje ćemo nastaviti u kontinuitetu, jer su vrlo bitni za Hrvatsku i hrvatsko gospodarstvo, rekao je ministar Butković.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u subotu da će se nastaviti s velikim infrastrukturnim projektima, među kojima je i Pelješki most, jer su oni vrlo bitni za Hrvatsku i razvoj njezinog gospodarstva.

 Butković je to izjavio novinarima ispred Banskih dvora po završetku radnog sastanka nove hrvatske Vlade premijera Tihomira Oreškovića, potvrdivši da će se nastaviti s projektima nizinske pruge, Jadransko-jonske autoceste te Pelješkog mosta. 

 -To su veliki infrastrukturni projekti koje ćemo nastaviti u kontinuitetu, jer su vrlo bitni za Hrvatsku i hrvatsko gospodarstvo- rekao je ministar Butković.

 Ti se projekti sa 85 posto financiraju iz europskih fondova, kazao je Butković te potvrdio da se o tome danas razgovaralo u Banskim dvorima na prvom radnom sastanku nove Vlade. Glavne su teme sastanka bile proces primopredaje ministarstava, proračuni ministarstava te priprema državnog proračuna za ovu godinu. Primopredaja Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture bit će u ponedjeljak u 10 sati.

>>Pobuna u HDZ-u zbog podjele fotelja. Nezadovoljni i u Mostu

>>Ovo su novi ministri u Vladi Tihomira Oreškovića!

Komentara 13

Avatar GERO2
GERO2
18:13 23.01.2016.

Jedna Danska 4,5mil. stanovnika izdvoji 10-12-Mld€ za mostove tunele Hrvatska ne moze za jedan most od 350mil.€ vidite tu razliku nemaju ni Hdz ni Sdp.zato imaju novca.

K2
kritičar_2
21:03 23.01.2016.

Prvo treba završiti koridor 5c kroz Slavoniju.Ovih 60 km,što je izgrađeno,nije u eksploataciji,dok se ne završi most na Dravi(gradi se 4 god.),priključak do B.Manastira i pola mosta na Savi kod Svilaja.To bi koštalo cca tri stotine miliona kn.S bosanske strane,gradi se pristupna auto-cesta Svilaju(70% izgrađenost) u dužini 12 km,koja bi usmjerila sav teretni promet,sa njihove središnje ceste,na Slavoniku.Prevedeno u brojke znači:500 kamiona prema Osijeku i Srednjoj Europi,dnevno, puta 100 kn, puta 365 dana,puta 16 god. iznosi cca 290 miliona kn.Znači,prihod od povećanog promete,za 16 god. otplati bi svu investiciju,neračunajući ostale "inpute" što bi reko naš premijer.

Avatar mister.N@
mister.N@
22:43 23.01.2016.

pokusajte samo da vam opet projekti ne ispadnu 7 puta skuplji od tudjih :)) hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije