Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zeland

Burger King 'glupom i uvredljivom' reklamom razljutio korisnike društvenih mreža

burger king
Foto: Shutterestock
09.04.2019.
u 10:11

Ne mogu vjerovati da se ovakvi oglasi još uvijek ponavljaju u 2019. godini, a pogotovo u ovako velikoj, globalnoj tvrtki, izjavila je Maria Mo, korejska novozelanđanka

Burger King na Novom Zelandu je nakon gomile reakcija na društvenim mrežama morao ukloniti oglas koji prikazuje goste koji jedu hamburgere s prevelikim štapićima, prenosi CNN.

Gigant brze hrane objavio je kratku reklamu poručujući 'naš vijetnamski Sweet Chilli Tendercrips hamburger odvest će vaše nepce skroz do Ho Chi Minha'.

Glasnogovornica Burger Kinga izjavila je da je tvrtka zatražila od franšize u Novom Zelandu da odmah ukloni oglas.

- Riječ je o oglasu koji je neosjetljiv i ne odražava naše vrijednosti u pogledu raznolikosti i uključenosti - navodi se u priopćenju glasnogovornice.

- Ne mogu vjerovati da se ovakvi oglasi još uvijek ponavljaju u 2019. godini, a pogotovo u ovako velikoj, globalnoj tvrtki - izjavila je  korejska novozelanđanka Maria Mo.

- Štapići se koriste stoljećima pa je 'glupo i uvredljivo' prikazati ih kao neugodan, prevelik pribor za jelo -dodala je Mo.

Prošle je godine Dolce & Gabbana također izazvala val negativnih reakcija zbog serije promotivnih spotova u kojima se ​​azijski model 'bori' s talijanskom hranom koju jede štapićima. 

Korisnici društvenih mreža su se toliko razljutili da je brand otkazao veliki show u Šangaju samo nekoliko sati prije planiranog početka.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

AL
AlBundy72
11:00 09.04.2019.

Pa i u Hrvatskoj svaki drugi brend ima glupe reklame ,od Tele 2 nadalje ,neke iskrivljuju Hrvatski jezik i moras biti totalno neinteligentan da izbacis takvu reklamu

ZD
zdip
11:04 09.04.2019.

daj počnite koristiti vilice kao svi normalni ljudi na ovom svijetu

BL
bla3108
10:53 09.04.2019.

opet ogorceni, fasisticki ljevicari pokusavaju unistiti i cenzurirati humor jer za isti nemaju smisla...ima li cega novog?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije