Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"osijek nije selo"

Bubalo: Ukidanje vlakova iz Osijeka za Zagreb prava je glupost

'bubalo_pxl_sla_280611'
''
04.10.2011.
u 18:11

Osječki gradonačelnik kritizirao je HŽ zbog "lopovluka koji doseže nebeske granice".

Nakon što je procurila vijest da bi Hrvatske željeznice mogle ukinuti 164 linije, među kojima i liniju Zagreb – Osijek, stigla je i oštra reakcija iz ureda osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala, prenosi Glas Slavonije.

Bubalo je kritizirao izjavu o nerentabilnosti linija koje bi se mogle ukinuti. Smatra da HŽ na ovaj način pokušava nadoknaditi vlastitu nesposobnost i loše upravljanje te je napao HŽ zbog "desetaka afera, od krađe paleta do uplaćivanja stvari koje nikada nisu napravljene".

– Lopovluk koji doseže nebeske granice ne može i neće biti razlog da se linija za Osijek ukine – poručio je Bubalo u ponedjeljak. Napomenuo je da HŽ u posljednjih stotinu godina prema Osijeku nije uložio ni kunu.

– Do sada nismo reagirali, ali krajnje je vrijeme da Vlada i HŽ shvate da Osijek nije selo na karti Hrvatske i ovog dijela Europe. Stoga izjave o ukidanju linije Zagreb – Osijek u najmanju ruku ocjenjujem glupima – izjavio je Bubalo.

Komentara 13

JO
joshua
23:38 04.10.2011.

Ima rezona. Ionako HŽ ne postoji radi nas nego radi svoje vojske direktora i sindikalista dugoprstića. Najbolje da lokomotive i ne izlaze na prugu; dovoljno je da im gđa Dalić da njihovu redovnu godišnju porciju od cca 4 mrd proračunskih kuna bez ikakvih dodatnih pitanja i sve pet.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
01:33 05.10.2011.

Ako nema putnika i pruga je nerentabilna zasto se nebi ukinula? Ova sranja o navodnom losem poslovanju HZ-a je jeftina zamjena teza.

Avatar salaso
salaso
18:56 04.10.2011.

a i ove linije koje sada idu treba malo preispitati.. Tko je zadnji put razmotrio vrijeme polaska, vrijeme dolaska, stajanja, usputne stanice... Za Zagreb putuju studenti, odvjetnici, pravnici, ljudi na lječenje,po raznorazne papire... Taljigaju se oko pet sati a stajuaju na prekonekoliko mjesta... Pruga je očajna, a usluga nikakva.. To govorim o bržoj varijanti,,o podravci neću..ona postoji samo kod nas...strahota..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije