Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica turizma

Brnjac: Zasad ne idemo na njemačku 'crvenu listu'

Zagreb: Ministrica Brnjac održala konferenciju nakon sastanka s predstavnicima turističkog sektora
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.08.2020.
u 20:55

Upitana hoće li Hrvatska uzvratiti protumjerama, primjerice da se građane pozove da ne idu na skijanje u Austriju ili Sloveniju, ministrica odgovara: - Ne vjerujemo da ćemo to razmatrati.

U dva tjedna Hrvatska je od titule pobjednice sezone postala zemlja koju su druge stavile na crvenu listu. Hoće li to učiniti i Njemačka i kako će Hrvatska odgovoriti otkrila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

- Mi danas imamo oko 760.000 turista. Uz domaće, najviše turista je iz Njemačke, Slovenije, Poljske, Češke i Austrije. Mi smo redovito kontaktiramo kolege iz svih tih država i izvještavamo kakva je situacija. Njima je bitno da znaju kakva je situacija po županijama. Za sad nemamo nikakvih problema da bi Nijemci bili pozvani da se vrate nazad baš zato što redovito komuniciramo. Mi izmjenjujemo brojke. Oni znaju da je najviše zaraženih u Zagrebu, Vukovarsko-srijemskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji - kazala je ministrica za RTL.

Nakon stavljanja Hrvatske na 'crvenu listu' pojavili su se komentari da su pojedine države ljubomorne naše turističke rezultate. Brnjac kaže da ne bi izlazila s takvim optužbama. Ističe da je svima u interesu da školska godina počne redovito bez odgađanja.

Upitana hoće li Hrvatska uzvratiti protumjerama, primjerice da se građane pozove da ne idu na skijanje u Austriju ili Sloveniju, ministrica odgovara:

- Ne vjerujemo da ćemo to razmatrati. Epidemiolozi prate što se događa u okolnim državama. Situacija je svugdje po svijetu različita. Brojke u određenim državama rastu. Naši epidemiolozi to prate, kao i situaciju u Hrvatskoj i donose pravovremene mjere. Isto tako će biti i najesen i na zimu.

Komentara 16

80
803131
22:01 16.08.2020.

Što ova sqvo laprda! Neki dan ju netko upita kakve reference ima za taj poso! A ona "aaaa, uuuuu, ooooo......!

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
14:36 17.08.2020.

Izmišljeno ministrastvo služi uglavnom za uhljebljivanje.

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
14:40 17.08.2020.

Da mi je samo znati kolko ljudi radi u tom ministarstvu i kako im izgleda njihov radni dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije