Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kočnica za Brexit

Finalni dogovor s EU mora na potvrdu u parlament

Theresa May
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
15.12.2017.
u 17:30

Ovo je vrlo veliki poraz za Theresu May, Corbyn kaže da je to ponižavajući gubitak autoriteta

Čini se da britanskoj premijerki Theresi May postupak razdruživanja s Europskom unijom i neće biti tako lak i jednostavan. Protiv nje su se u srijedu navečer pobunili zastupnici njezine vlastite Konzervativne stranke.

Parlament je glasao o Zakonu o povlačenju iz EU, no pobunjeni zastupnici konzervativaca predložili su amandman na taj zakon u kojem stoji da parlament mora potvrditi konačni dogovor s Bruxellesom o izlasku iz EU. Za ovaj amandman glasalo je 309 zastupnika, a protiv 304, tako da je amandman postao sastavni dio zakona.

>> Reutersove fotografije godine

Theresa May
1/23

Odmah nakon glasanja May je krenula u osvetnički pohod. Stephena Hammonda, jednog od predvodnika pobunjenika, odmah je smijenila s mjesta potpredsjednika stranke. Ovo je ujedno i prvi put u njezinoj premijerskoj karijeri da su se stranački zastupnici pobunili protiv nje. Šef laburista Jeremy Corbyn kazao je kako je ovo za premijerku “ponižavajući gubitak autoriteta”.

Uvrštavanje ovoga amandmana zaustavit će Brexit, ali će parlament imati posljednju riječ u odobravanju finalnog dogovora o razdruživanju.

Komentara 1

KO
kordunmoj75
08:40 16.12.2017.

Posto su Britanci izglasali izlazak iz EU,oni moraju jednostavno napustiti tu zajednicu,pa ako zele ponovo uci,onda moraju podnjeti sluzbeni zahtjev,kao i Hrvatska,Slovenija,......a ne danas izlazimo,a sutra vece necemo izlaziti,toje prlajvo i nisko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije