Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
haaški sud

Brammertz: Presuda Šešelju ne prije kraja 2015.

Serge Brammertz
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
13.11.2014.
u 10:16

– Suđenje je prekidano u nekoliko navrata zbog utjecaja na svjedoke, a mi smo prezentirali najjače dokaze. Ne bismo podizali optužnicu da nismo bili uvjereni u nju – rekao je Brammertz

Glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz izjavio je kako haaški optuženik Vojislav Šešelj nije prva osoba koja je privremeno puštena na slobodu i kako se presuda ne može očekivati prije kraja 2015.

– Nažalost, činjenica je da nakon 10 godina nema presude. A znamo da je zadnji svjedok svjedočio 2010., a obrana od tada nije iznosila dokaze – rekao je Brammertz dodajući kako odluka o puštanju Šešelja bez ikakvih uvjeta "nije uobičajena". Podsjetio je da je presuda trebala biti donesena u listopadu prošle godine, ali je jedan od sudaca bio smijenjen. Novi sudac tražio je dodatno vrijeme za upoznavanje s predmetom i u kombinaciji s lošim Šešeljevim zdravstvenim stanjem "sve su to bili razlozi za takvu odluku".

– Suđenje je prekidano u nekoliko navrata zbog utjecaja na svjedoke, a mi smo prezentirali najjače dokaze. Ne bismo podizali optužnicu da nismo bili uvjereni u nju – rekao je Brammertz. 

>> Šešelj: Dugo je trajalo, ali rasturio sam Haaški sud!

Komentara 35

CA
campa
10:51 13.11.2014.

Lakrdija od suda i procesa.Dokazani ratni zločinac,koji zločine i nemjere ne taji pušten je na slobodu.Valjda Šešelj znade koja je uloga bila nekih zemalja zapadne Evrope u događajima u bivšoj Jugi.pa ga zbog šutnje amnestiraju.Javna je tajna da je Srbija u svojim planovima imala podršku od naše zemlje partnera V.Britanije.Evropa i svijet su beščutno gledali zločine koji su se događali a sada je i puštanjem zločinca Šešelja dokazano da ih nije ni briga za ubijanja ,silovanja i palež.Jer očito sve što se ne događa u Americi i ravnopravnijim državama EU nije važno,nisu važne žrtve,važni su njihovi politički interesi.

KA
KaNiDora
10:45 13.11.2014.

Presuda za kraj 2015. a pušten jer je neizlječivo bolestan ? Nešto ne štima u glavama birokratčika

BV
borna.vitez1
10:53 13.11.2014.

Halo naivčine hrvatske hoćete se već više osvijestiti i shvatiti kako na istočnim granicama naše domovine i dalje postoji velika PRIJETNJA !! Ovaj depilirani četnik na kraju svog govora pozdravlja riječima "živjela Velika Srbija" a mi Hrvati samo se ii dalje pravimo mutavi. Inače za one hrvatske mutavce koji još uvijek nisu svijesni svoje nesvijesti treba ponoviti kako zapadne granice te "velike srb." idu crtom Virovitica-karlovac-Ogulin-Karlobag !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije